Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burne smjene

Zbog prijetnji pozvana i policija, a zaštitari čuvali zgradu od požara

Borovo
Branimir Bradarić/VLM
11.05.2012.
u 21:00

Predsjednik Uprave kombinata Hrvoje Merki prijavio smijenjenog direktora Borovo - Trgovačka mreža Karla Leku

Nakon odluke Predsjednika Uprave Borova Hrvoja Merkija da smjeni direktora Borovo – Trgovačka mreža Karla Leku alarmirana je čak i policija.

“Prijetio i mojoj obitelji”

– Odluku o smjeni Karla Leke donio sam zbog loših financijskih rezultata Borovo – Kožne obuće, kao i sumnji u nepravilnosti u poslovanju. Odluku sam priopćio u mome uredu na što je Leko reagirao agresivno psujući i vrijeđajući. Zaprijetio je i meni i mojoj obitelji - rekao je Merki dodajući da je odmah pozvao zaštitare, ali i policiju koja je napravila zapisnik.

Navodno da Leko nije pristao niti na mogućnost da i dalje ostane raditi u Borovu ali da se zauzvrat odrekne otpremnine koja mu slijedi sukladno Ugovoru o vođenju poslova.

Merki i Miroslav Jocić, koji je imenovan za novoga direktora, potom su se uputili u zgradu Borovo - Trgovačke mreže gdje više nije bilo nikakvih problema.

– Možda su tome razlog policija i zaštitari, ali uglavnom sve je prošlo mirno. Strahovali smo da ne nestane dio dokumentacije pa sam zamolio djelatnike da prilikom izlaska iz zgrade zaštitarima na ulazu pokažu što iznose. Otišlo je sve toliko daleko da smo tijekom noći ostavili dva zaštitara da dežuraju strahujući od nekog slučajnog požara - pojašnjava Merki.

Leko: Optužbe ne stoje

Govoreći o mogućim nepravilnostima u radu tvrtke Merki kaže da nije logično da tvrtka tone i gomila gubitke dok dobavljači iste te tvrtke bilježe dobit i prema svim pokazateljima idu prema gore. Smjenjeni Karlo Leko smatra da nakon 40 godina rada u Trgovačkoj mreži nije zaslužio da ga se otjera na takav način.

– Najavljena je neovisna revizija koju sa zadovoljstvom čekam pa da se i to vidi. Optužbe o prijetnjama i vrijeđanju ne stoje. U tome trenutku sam bio izrevoltiran i, kako sam i inače glasan, možda sam nešto glasnije rekao- rekao je Leko najavljujući da poslije svega odlazi u mirovinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije