Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO DALJNJEGA

Zbog povećanog broja cijanobakterija zabranjeno kupanje na osječkom jezeru

Kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić održao je konferenciju za medije
Davor Javorovic/PIXSELL
22.08.2023.
u 14:59

Djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo će nastaviti praćenje kakvoće vode za kupanje na navedenoj lokaciji, poručuju iz osječke Gradske uprave

Zbog povećanja broja cijanobakterija do daljnjega je zabranjeno kupanje na jezeru "Bajer", u osječkom naselju "Jug 2", izvijestila je u utorak osječka Gradska uprava.

U priopćenju navode kako su 18. kolovoza djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije proveli uzorkovanje vode za kupanje na Bajeru, u naselju Jug 2.

VEZANI ČLANCI: 

Dodaje se kako je vizualnim pregledom kupališta utvrđena mogućnost prisutnosti cijanobakterija, pa je Zavod za javno zdravstvo izdao preporuku o izbjegavanju kupanja na tome jezeru, dok se ne provedu dodatne analize.

Dodatna ispitivanja su potvrdila povećanu brojnost cijanobakterija, stoga obavještavamo građane da se za lokaciju Bajer, na Jugu 2 izdaje zabrana kupanja. Djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo će nastaviti praćenje kakvoće vode za kupanje na navedenoj lokaciji, poručuju iz osječke Gradske uprave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije