Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi

Zbog pada tlaka, Varaždinci i Ivančani isključeni su iz plina

plin
Arhiva VL
11.05.2010.
u 08:54

Tvrtka Plinacro d.o.o. Zagreb, koja je distributer transportnog sustava zbog radova je danas prekinula opskrbu Termoplinovih stanica, a građani i tvrtke nisu se potrudili uštedjeti zalihu plina u sistemu

Grad Varaždin - sva domaćinstva i građani - isključeni su iz plinske mreže, saznajemo od Davora Horvata, šefa distribucije Termoplina.

- Ima još plina u mreži, ali je situacija neugodna, a domaćinstva se ne pridržavaju naše molbe da danas štede, a ne znamo baš ni da se sve tvrtke pridržavaju - rekao nam je Horvat ujutro u 8 sati te dodao da bi građani i tvrtke Varaždinske županije do večeri, u najgorem scenariju, mogli ostati bez plina.

Taj se scenarij obistinio već prije. U 14 sati Horvat nam je potvrdio da je isključeno područje grada Varaždina, jer se mnogi nisu pridržavali molbe pa je tlak pao ispod dopuštene razine.

Naime, tvrtka Plinacro d.o.o. Zagreb, koja je distributer transportnog sustava, danas od 5 do 23 sata zbog radova na čvorištu u Ludbregu je zatvorila sustav pa je prekinuta opskrba Termoplinovih stanica.

- Ako tlak padne na nulu, bit će katastrofa - upozorio je ujutro Horvat.

Problemi s plinom ne odnose se na područje sestrinske tvrtke Termoplin Novi Marof, koja pokriva Novi Marof, Varaždinske Toplice, Visoko, Breznicu,  Breznički Hum te dio Kneginca. Novomarofski Termoplin na drugom je dolaznom sustavu.

No tiče se ivanečkog područja, iako je tamo distributer komunalna tvrtka Ivkom. Svi su obaviješteni da danas neće biti plina, kad se potroši akumulirano, kažu u Ivkomu te dodaju da će radnici dežurati cijeli dan i večer te izlaziti na teren ljudima deblokirati regulatore ako padne pritisak. U 15 sati plina je nestalo i na ivanečkom području.

Nazvali smo i Vladimira Ivkovića, direktora Međimurje-plina, koji kaže da će i u međimurskom sustavu pasti tlak.

- No ne očekujemo probleme i uvjeren sam da ga neće nestati. Plin dobivamo iz dva smjera. Danas je problem sa smjerom koji dolazi od Varaždina, preko Ludbrega, gdje se provodi čišćenje. No mi dobivamo plin i od Legrada, preko donjeg Međimurja, tako da će, uz ljetnu potrošnju, sustav izdržati - rekao je Ivković.

Plin se u mrežu Termoplina vraća u 23 sati navečer, a možda i nešto prije. No kad će ga dobiti sva domaćinstva i tvrtke, ovisi o regulatorima na brojilima. Tamo gdje se automatski vraćaju neće biti problema, no tamo gdje ih treba ručno vratiti, trebat će pričekati intervenciju Termoplinovih ekipa, koje već "jurcaju" po terenu.

- Zbog toga smo i isključili Varaždin, gdje je puno više automatskih regulatora nego u ostatku županije - kaže Horvat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije