Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveno upozorenje

Zbog obilnih kiša moguće poplave, najopasnije u Istri i Primorsko-goranskoj županiji

kiša,poplava
Foto: Matija Toplovec/PIXSELL
10.09.2014.
u 11:59

Očekuju se obilne količine kiše koje će mjestimično prelaziti 100 litara po četvornom metru zbog čega bi moglo bi biti i mjestimičnih poplava

Meteoalarm je za sutra objavio crveno upozorenje za područje Primorsko-goranske županije i Istre - očekuju se obilne količine kiše koje će mjestimično prelaziti 100 litara po četvornom metru zbog čega bi moglo bi biti i mjestimičnih poplava. Ostali dijelovi naše zemlje označeni su drugim najvišim narančastim upozorenjem. Najmanje oborina bit će u Slavoniji gdje se očekuju lokalni pljuskovi. 

Meteoalarm je objavio kartu upozorenja.

Ciklona koja je našu zemlju zahvatila noćas stoga se nastavlja. Danas tijekom prijepodneva kiša pada uglavnom u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Do 12 sati izmjereno je od 15 do 25, a na području grada Zagreba mjestimice i do 30 mm kiše.

U četvrtak će u unutrašnjosti puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 13 do 17, a na Jadranu od 17 do 23 stupnja Celzijusa. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, na istoku koji stupanj viša, a na Jadranu od 20 do 25 stupnja Celzijusa

U petak će posvuda i dalje biti promjenjivo oblačno uz povremenu grmljavinu te kišu ili pljuskove, mjestimice i obilnije. Tijekom dana očekuje se postupno smirivanje vremena pa će poslijepodne oborine biti rjeđe, a moguća su i povremena sunčana razdoblja.

>> Vakula: Stiže promjena vremena, obilna kiša i olujni vjetar

>> Gunja u strahu od jeseni

Komentara 1

OB
Objektivno...
14:05 10.09.2014.

Gospodo Humanitarci. Objavite čl.17. tajnog ugovora o zvanju broja 060 9011 pa možemo početi zvati ako bude poplave u Istri... Dok lova sjedne na sva mjesta gdje treba sjesti, eto nam i Božića (onog drugog po redu)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije