Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozren Matijašević:

'Zbog nečinjenja i pogrešnih mjera Vlada prodaje CO i HPB'

Ozren Matijašević
Duško Jaramaz/PIXSELL
11.10.2013.
u 12:55

"Vlada se jučerašnjom odlukom jasno opredijelila za kratkoročne sanacijske ciljeve, pokazujući još jednom nedostatak volje ili znanja za poticanje gospodarstva", poruluje Matijašević.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević traži od Vlade da zbog zaštite radnih mjesta i uvjeta rada radnika Croatia osiguranja prije zaključenja privatizacije te tvrtke omogući sindikatu razgovore s potencijalnim ulagačima u tvrtku zbog postizanja socijalnog sporazuma.

"Jučerašnje odluke Vlade RH o prihvaćanju neobvezujućih ponuda za prodaju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke logičan su slijed politike nečinjenja te pogrešnih mjera koje su dovele do eskalacije problema državnih financija, u čemu se provocira zaključak o nužnosti prodaje ovih profitabilnih društava za krpanje nastalih rupa", pišu iz sindikata i dodaju kako su u više navrata upozoravali na "pogubnost takve prakse".

"Uvjereni smo da se ne smijemo odricati trajnog izvora solidnih prihoda zbog krpanja rupa nastalih pogrešnim upravljanjem", ističu iz sindikata i dodaju da je niz renomiranih stručnjaka osudio planove Vlade za privatizaciju CO-a i HPB-a te su naglasili potrebu za odlukama i mjerama "koje će gospodarstvu omogućiti novi zamah i izlazak iz krize".

"Unatoč svemu, Vlada se jučerašnjom odlukom jasno opredijelila za kratkoročne sanacijske ciljeve, pokazujući još jednom nedostatak volje ili znanja za poticanje gospodarstva", zaključuju iz sindikata.

>>'Glavni cilj Vlade je prodati HPB za što veći iznos'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije