Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROY PRICE

Zbog kaosa pri prebrojavanju glasova ostavku dao šef demokrata u Iowi

Troy Price
Foto: BRENNA NORMAN/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 09:55

Predsjednik Demokratske stranke za Iowu Troy Price dao je u srijedu ostavku zbog "neprihvatljivog" kaosa u objavi rezultata na demokratskim predizborima u Iowi.

Za te izbore Troy Price i stranka uveli su nova pravila koja su trebala donijeti više transparentnosti i veću efikasnost.

Međutim, virus u novoj aplikaciji za prebrojavanje glasova blokirao je objavu rezultata, dovodeći do pravog fijaska u izbornoj noći.

"Uz prijetnje, sprdnju i bijes iz čitavog svijeta, naše ekipe su radile" pod "iznimnim pritiskom kako bi imale kompletne rezultate i uspjele su to u roku od 72 sata", napisao je Troy u pismu ostavke.

Predizbori u Iowi donijeli su tijesnu pobjedu bivšem gradonačelniku Peteu Buttigiegu pred senatorom Berniejem Sandersom.

Troy je dodao da su izbori dobro funkcionirali i da su se demokrati okupili s istim ciljem, a to je "pobijediti Donalda Trumpa" na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

"Ipak, nema sumnje da proces objave rezultata nije funkcionirao. To je jednostavno neprihvatljivo", priznao je. "Smatram da je došlo vrijeme da Demokratska stranka u Iowi počne gledati u budućnost, a moja nazočnost na ovoj funkciji to otežava", dodao je.

Demokratski dužnosnici iz Iowe okupit će se u subotu kako bi izabrali novog privremenog predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kozorog
kozorog
10:26 13.02.2020.

sad vam je malo jasnije zašto demokrati ne priznaju izborne rezultate u kojima gube. kad sam nisi u stanju svoje interne izbore provesti čisto, kako vjerovati drugima?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije