Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hans-Georg Maassen

Zbog govora umirovljen šef njemačke obavještajne službe

Hans-Georg Maassen
Foto: Reuters/Pixsell
05.11.2018.
u 20:43

Kancelarka Angela Merkel je u rujnu otpustila Maassena s te dužnosti zbog njegovih ocjena desničarskih prosvjeda u Chemnitzu koji su izbili nakon što su dvojica migranata noževima na smrt izbola mladog Nijemca

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer u ponedjeljak je rekao da je šefa unutarnje obavještajne službe Hansa-Georgea Maassena poslao u prijevremenu mirovinu te da odluka stupa na snagu odmah.

Kancelarka Angela Merkel je u rujnu otpustila Maassena s te dužnosti zbog njegovih ocjena desničarskih prosvjeda u Chemnitzu koji su izbili nakon što su dvojica migranata noževima na smrt izbola mladog Nijemca.

Taj 55-godišnjak je 7. rujna demantirao postojanje kolektivnog lova na migrante. Maassen je u intervjuu za list Bild 7. rujna izrazio sumnju da su u Chemnitzu nakon što su dva migranta ubila Nijemca bili proganjani migranti, čime je potkopao kancelarku Angelu Merkel koja je rekla da snimke iz tog istočnog grada "veoma jasno" pokazuju mržnju.

Ministar Seehofer ga je do kraja podržavao, ali je odluku o njegovom umirovljenju donio nakon oproštajnog govora u kojem je Maassen ne samo ponovo branio svoje kontroverzno stajalište o desničarskim prosvjednicima u Chemnizu već se i obrušio na neke članove vlade.

Maassen je u svom govoru optužio "radikalne snage" unutar socijaldemokrata (SPD) da iskorištavaju kontroverze oko njegovih izjava kako bi razbili koalicijsku vladu.

Seehofer je za njegov govor pred europskim kolegama u Varšavi 18.  listopada kazao da je sadržavao "neprihvatljive formulacije", da je otišao predaleko i da je"osobno, pomalo razočaran".

Nakon što ga je Merkel smijenila, Maassen je bio imenovan državnim tajnikom pri ministarstvu unutarnjih poslova.

Zbog ubojstva mladog Nijemca policija je privela jednog Iračanina i Sirijca. Iračanin je pušten, Sirijac je i dalje u pritvori i sada se traga za trećim osumnjičenim.

Komentara 11

Avatar Vukomerec
Vukomerec
21:24 05.11.2018.

Hans-Georg Maassen je rekao istinu, zato je i smijenjen.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
21:22 05.11.2018.

Podrška njemačkom narodu. Nadam se da će smoći snage oteti se smrtonosnom ljevičarsko-globalističkom stisku. Govori Alexandera Gaulanda, dostupni na youtubeu često i s engleskim titlovima za one kojim treba ulijevaju povjerenje i nadu.

DU
Deleted user
22:15 05.11.2018.

Zašto ne objavite video koji je bio temelj za tvrdnje da se radilo o kolektivnom lovu na migrante? Jer taj video potkrepljuje Maasenovu izjavu, jel da? Užas, kakva hajka na čovjeka koji je govorio po savjesti, a ne po političkom diktatu. Ali, bitno da VL objavljuje članke kako po fejsu (moš mislit!) kruže lažne priče o migrantima. A, to što su svi svjetski masmediji širili laži o navodnom lovu na migrante u Chemnitzu i demoniziriali cijeli grad i njegovo stanovništvo, to nikome ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije