Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozimo!

Zbog gnojnog zuba dobio sepsu na mozgu, deset ga puta operirali

tomislav
pixsell
07.12.2010.
u 16:23

Novac za liječenje osamnestogodišnjeg Tomislava Grdenića može se uplatiti na žiro-račun udruge Dobro srce 2484008-1104466044 u Raiffeisen banci

Kada mu se prije pola godine zagnojio zub, osamnaestogodišnji Tomislav Grdenić nije ni slutio da će taj naoko bezazlen zdravstveni problem rezultirati teškom borbom za život.

Spao na 30 kilograma

Mladić je od gnojnog zuba dobio sepsu na mozgu, zbog čega su ga liječnici već deset puta operirali i otvarali mu lubanju. Ostao je praktički bez pola glave, ali je, srećom, preživio iako su mu prognozirali još svega nekoliko dana života. Sada već pet mjeseci leži nepokretan u postelji u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Zagrebu, s dijagnozom da će vjerojatno do kraja života ostati prikovan za invalidska kolica te u mozgu nositi cjevčicu za drenažu. Trenutačno se nalazi u Krapinskim toplicama na fizikalnim terapijama, a liječnici prognoziraju da će oporavak biti dugotrajan i bolan.

– Tomislav je trpio jake bolove, ali je odgađao odlazak liječniku jer nije bio zdravstveno osiguran. Pristao je otići u bolnicu tek kada  mu je gnoj procurio na mozak i kada je gotovo pao u komu. Mjesecima nije ništa jeo te je, s prijašnjih 80, smršavio na svega 30 kilograma. Sada se svi molimo za njegovo ozdravljenje – kaže mladićeva djevojka Josipa Cigrovski, kod koje će se Tomislav preseliti po završetku terapije.

Tomislav dolazi iz siromašne obitelji koja sama ne može platiti liječenje. Saznavši za njegovu bolest, brodska udruga Dobro srce organizirala je humanitarnu akciju te prodajom božićnih suvenira i umjetničkih slika već prikupila 18.000 kuna. Međutim, za liječenje i oporavak potrebno je znatno više pa će akciju nastaviti i dalje.

Pomagao je drugima

– Tomislav je zajedno s nama volontirao i pomagao drugima. Sada je red da drugi pomognu njemu jer to se zove solidarnost.  Pozivamo sve dobre ljude da se uključe u akciju i daju svoj prilog kako bismo jednog dobrog i poštenog mladića izvukli iz pakla u kojem se našao – kaže Ana Beraković-Guberac, predsjednica udruge. Svi koji žele pomoći Tomislavu mogu to učiniti uplatom na žiro-račun Dobrog srca broj 2484008-1104466044 u Raiffeisen banci.

Komentara 14

SA
sanjin003
19:04 07.12.2010.

wotane koliko ja znam u hr svi imaju pravo na zdravstveno,ne trebaš biti ni zaposlen ni ništa slično,zato mi i nije jasno zašto ovaj dečko nije bio osiguran. a da je bravar bio bolji,hvala ti lijepo,po čemu je bio bolji,po tome da bi dobio po bubrezima ako nisi podoban.sad svi viču bravar je bio bolji,onda mi stvarno nije jasno zašto su hrvati izašli iz juge kad je bilo tako super

KA
kaos
19:40 07.12.2010.

Sanjin003 Imati pravo na osiguranje i biti osiguran je nesto sasvim drugo. Ja poznam ljude koji nisu imali pravo na zdravstveno osiguranje tj. mozda su nekako i mogli imat zdravstveno ali su ga sami morali placat a moramo priznat da u danasnje vrijeme to bas i nije jednostavno pogotovo ako si nezaposlen. A sto se tice bravara tu se u potpunosti slazem s tobom. I ne samo da je bilo po bubrezima nego ih je neke i mrak pojeo.

OB
-obrisani-
18:54 07.12.2010.

BRAVAR JE BIO BOLJI Zdravstvo svima a ne samo robovlasnicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije