Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVAČKE JESENI

Završnica snimanja KUD-ova ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni upriličena u Vinkovcima

04.09.2020.
u 23:41

Tako će i KUD-ovi iz cijele Hrvatske moći barem virtualnim putem biti dio Vinkovačkih jeseni kada to već epidemiološka situacija ne dozvoljava.

Kako će ove godine Vinkovačke jeseni, koje se organiziraju po 55. put, biti zbog epidemiološke situacije nešto drugačije organizatori su riješili KUD-ove iz cijele Hrvatske dovesti u Vinkovce virtualnim putem. Tako je poslije Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Otočca, Rijeke, Pazina, Karlovca, Zagreba, Gornje Stubice, Varaždina, Čakovca, Koprivnice, Siska, Požege, Slavonskog Broda i Đakovo, gdje su snimljena 23 KUD-a, završnica snimanja 55. Vinkovačkih jeseni došla i u Vinkovce.

KUD Slavko Janković pokazao je svu raskoš i bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije te uz tradicionalnu pjesmu i zvuke tamburice privelo kraju snimanje Vinkovačke jeseni u vašem gradu. Oni su svojim nastupom u središnjem vinkovačkom parku stavili točku na snimanju 55. Vinkovačkih jeseni. Tijekom snimanja kulturno umjetnička društva diljem Hrvatske prikazala su ono najbogatije od svoje kulture, tradicije i običaja. Sve županijske zajednice, savezi i smotre koje se održavaju tijekom godine i redovno šalju svoje predstavnike na našu državnu smotru sudjelovali su u ovome zahtjevnom projektu predstavljanja na 55. Vinkovačkim jesenima u jednim posebnim uvjetima.

-Ove godine će Vinkovačke jeseni biti nešto kraće, ali zato slađe. Uspjeli smo udovoljiti svim epidemiološkim uvjetima i da se ove godine održe u onakvoj formi na kakvu smo naviknuli, ali vjerujem da će kroz tri dana pokazati da smo tradicijski centar Hrvatske, bogatstvo i zajedništvo. S obzirom da se nalazimo u nezgodnoj situaciji, molim sve da vodimo računa jedni o drugima, da sačuvamo zdravlje i sve one koji vode računa o Vinkovačkim jesenima. Vjerujem da će ove Jeseni svima ostati u sjećanju, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Svečanost otvorenja na središnjoj pozornici kod lampe na srid Vinkovaca bit će održano 18. rujna uz temu „Curo draga iz sokaka moga“, dok će ulicama grada u nedjelju 20. rujna biti održan tradicionalni mimohod ali će ove godine, radi epidemije korona virusa, proći samo KUD-ovi s područja Vukovarsko-srijemske županije. Njihov prolazak središtem grada kombinirat će se sa snimcima na video zidu koji su nastali tijekom višednevnog snimanja KUD-ova širom Hrvatske. Tako će i KUD-ovi iz cijele Hrvatske moći barem virtualnim putem biti dio Vinkovačkih jeseni kada to već epidemiološka situacija ne dozvoljava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije