Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Završena akcija spašavanja u Afganistanu: Dječak preminuo nakon što su ga izvukli iz bunara

Twitter
18.02.2022.
u 10:05

Podsjetimo, prije dva tjedna identičan slučaj koji je pratio cijeli svijet dogodio se u Maroku. Dječak Rayan (5) pronađen je mrtav na dnu bunara nakon petodnevne akcije spašavanja.

Šestogodišnji dječak preminuo je nakon što je prije tri dana upao u bunar. Tijelo je izvučeno u petak poslijepodne po lokalnom vremenu.

U afganistanskom selu Shokak šestogodišnji dječak Haidar u utorak je upao u bunar. Dubina bunara iznosi 25 metara, a dječak je zapeo na 10 metara dubine.

Dječak nije preživio, piše BBC. Spasioci su u petak poslijepodne izvukli šestogodišnjeg dječaka Haidera iz bunara.

Lokalni novinar rekao je za BBC da dječak nije reagirao i nije disao kada su ga izvukli iz bunara u južnoj pokrajini Zabul.

Spasioci su izvijestili da od četvrtka iz bunara nije izlazio nikakav zvuk. "Mladi Haidar je zauvijek odvojen od nas", rekao je viši savjetnik talibanskog ministarstva unutarnjih poslova Anas Haqqani.

Kako piše CBS, nadležne službe dale su sve od sebe da bi spasile dječaka.

"Jesi li dobro, sine moj? Pričaj sa mnom i ne plači, radimo na tome da te izvučemo", rekao je otac dječaku dok su ga pokušali izvući.

"U redu, nastavit ću pričati", odgovorio je tada dječak žalosnim glasom.

Spasioci su užetom spustili kameru niz uski bunar da bi mogli znati u kakvoj je dječak situaciji. "Tamo je tim s vozilom hitne pomoći, kisikom i drugim potrebnim stvarima", napisao je na Twitteru Abdullah Azzam, tajnik zamjenika premijera Abdulghanija Barade.

Spasioci su kopali otvoreni rov iz kuta na površini kako bi pokušali doći do točke gdje je dječak zarobljen.

Podsjetimo, prije dva tjedna identičan slučaj koji je pratio cijeli svijet dogodio se u Maroku. Dječak Rayan (5) pronađen je mrtav na dnu bunara nakon petodnevne akcije spašavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije