Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'snažan i karizmatičan lider'

Zastupnica HDZ-a hvalila Plenkovića, on odgovorio oporbi: 'Skupa smo ovo pisali cijeli dan'

Ankica Zmaić
Foto: Internet TV Hrvatskoga sabora
1/5
24.02.2023.
u 12:32

"Vi kao iskusni političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave", kazala je Andreju Plenkoviću zastupnica Ankica Zmaić pa je uslijedilo pitanje Sandre Benčić: "Premijeru, prvo nam odgovorite jeste li vi pisali ovo pitanje"

Tijekom maratonske rasprave u Saboru o zahtjevu za opoziv premijera Andreja Plenkovića, zastupnica Ankica Zmaić (HDZ) nazvala je predsjednika Vlade "snažnim i karizmatičnim liderom" te oplela po oporbi. Nakon njezinog pitanja, kojeg je pročitala, zastupnica Sandra Benčić postavila je pitanje je li to premijer Plenković pisao. Njegov odgovor nije izostao, a podijeljeno je i nekoliko opomena. 

"Poštovani predsjedniče Vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove Vlade RH. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima. Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati na bilo koje načine pa i najgnjusnijim lažnim izjavama žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati, ali ne ide im i cijeli scenarij je jedan paravan i jedno kazalište. Vi kao iskusni političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave", kazala je Zmaić. 

"Što je, je, poštovana zastupnice Zmaić, ne ide im", rekao je premijer Plenković pa se nasmijao. Uključila se Sandra Benčić pa upitala: "Premijeru, prvo nam odgovorite jeste li vi pisali ovo pitanje".

"Ankica i ja smo skupa ovo pisali cijeli dan jučer. Cizelirali smo izričaj i naglaske kako bi vama bilo zabavnije s obzirom da je toliko bilo dosadno ovo što ste vi za vrijeme predstavljanja ovog prijedloga za izglasavanje nepovjerenja. Dok je govorio gospodin Penava, mi smo se trudili porukama da malo to djeluje zabavnije za publiku", odgovorio joj je Plenković. 

Zastupnica Nada Murganić potom je kazala: "Kolegica Benčić je zaista ružno uvrijedila kolegicu Zmaić pitanjem ima li ona napisana pitanja, odnosno svoju repliku. Možda da pitate svoju kolegicu Uršu da li onda uopće i napisanu poruku zna ovdje za govornicom naći i pročitati". 

Gordan Jandroković zastupnici Murganić dao je opomenu pa dodao: "Isto tako se slažem da ne prozivamo jedni drugi jer puno zastupnika ponekad pročita neki tekst, pitanje ili komentar tako da nije to ništa loše".

"Da, zvuči dosta uvjerljivo da jeste zajedno sa gospođom Zmaić pisali to pitanje. Tako je zvučalo, hvala što ste nas zabavili. Gospođo Murganić, vama ću reći gledajte, tako vam je to u Vladi Andreja Plenkovića. Pišu se pitanja, čitaju se pitanja o karizmatičnom premijeru jer je borba za mjesto na listi počela i danas je ovdje iz prvog reda gledamo", odgovorila je Benčić te dobila opomenu, kao i Zmaić koji je kazala: "Mislim da se kolegica Benčić malo našalila. Inače, ja ne slušam što kaže, nego tko kaže i tko postavlja pitanje".

Komentara 6

VI
vidum
14:45 24.02.2023.

"Snažan i karizmatičan lider", veliš? Što bi Ursula na to rekla?

JO
jocoudriga
13:23 24.02.2023.

Sliku svoju ljubim.

DU
Deleted user
15:27 24.02.2023.

He, he...lako li je danas U Hrvata bit "karizmatičan" lider'! Oktroirani namjesnik za močvaru, bolje kazano. Ali prije toga je razmekšan teren, topničkom pripremom..društvenog i državnog ustroja, ustavno, izbornih zakona, finaciranjem stranaka, lokalnim ustrojem...pa svaki atar ima svojeg "karizmatičnog", aa skup njih, kroz partije, vrhovnog. Dodati na ovo sve proračunce, uz posebno njegovane "udružene", NGO i "čiča, miča, gotova je priča". Možemo li zamislit Banožića u Šuškovoj fotelji? A šef mu karizmatičan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije