Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 207
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.11.2014. u 12:00

Ovakvi rezultati zaista bi trebali zabrinuti sve igrače na američkoj političkoj sceni

Iako republikanci imaju itekakvog razloga za slavlje, a predsjednik Obama i demokrati za zabrinutost, rezultati ovih izbora zvono su na uzbunu za obje stranke. Birači su na više načina pokazali da im je zapravo dosta i jednih i drugih i da su siti njihovih besplodnih razmirica i nevoljkosti da međusobno surađuju i da jedni drugima ne podmeću noge kada treba izglasati neki zakon koji je od vitalne nacionalne važnosti. Na izborni dan ankete su pokazale da je 60 posto birača nezadovoljno Obamom, a isto toliko nezadovoljno je radom republikanske većine u Kongresu. Oko 54 posto nezadovoljno je demokratima, a isto toliko republikancima.

Ovakvi rezultati zaista bi trebali zabrinuti sve igrače na američkoj političkoj sceni. No čini se da budući vođa republikanske senatske većine ne želi ništa mijenjati i predsjedniku poručuje da će u iduće dvije godine on biti taj koji će biti prisiljen na kompromise. Nakon ovakve izjave, odnosi između republikanaca i Bijele kuće, koji su i u posljednje dvije godine bili najgori u povijesti, mogli bi rezultirati svojevrsnim urušavanjem unutrašnje političke scene, a to bi moglo imati utjecaja ne samo na SAD već i na ostatak svijeta.

>> Republikanci trijumfirali, mogli bi osvojiti najviše mjesta nakon Drugog svjetskog rata

Komentara 5

CA
campa
12:16 06.11.2014.

Mislim da nema razlike u politici republikanaca i demokrta.Oni bi se bez problema mogli spojiti u jednu stranku.A što Amarikancima znači birati predstavnike u državna tjela kad oni tu postaju lobisti kompanija(čitaj dobivaju novac i štite interese kompanija.Oni samo sprovode interese kompanija a ne birača).

DU
Deleted user
14:27 06.11.2014.

U SADu vladaju multinacionalne kompanije. Najviše naftne kompanije, trgovci oružjem i farmaceuti.... i oni stvaraju politiku.

Avatar Duh_Prošlosti
Duh_Prošlosti
13:01 06.11.2014.

campa -BRAVO!!! Sve točno i u sridu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije