Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
breivikov govor

Zašto Norveška na Eurosong nije poslala 'prave' Norvežane?

Anders Behring Breivik  (1)
Reuters/PIXSELL
22.06.2012.
u 14:37

Seriju Seks i grad spominje kako bi dao primjer koliko je i na koji način društvo izgubilo moral

Obitelji žrtava koje su pale u pokolju što ga je lani u Norveškoj počinio Andreas Breivik napustile su sudnicu kada je okrivljenik počeo iznositi svoju obranu. U napadima u Oslu i na otoku Utoyi Breivik je ubio 77 osoba. Ubojstva je priznao, no opravdava se kako je ih je počinio u samoobrani.

Prema tvitovima koje novinar Sky Newsa šalje iz same sudnice, Breivik svoju završnu riječ čita s A4 gusto natipkana papira. Prstom prati natipkano, a njegovo rumeno lice odaje da je nervozan.

Jedna od zamjerki koji je iznio prema Norveškoj je i ta, na primjer, što su na Euroviziju poslali "neetničke Norvežane". Seriju Seks i grad spominje kako bi dao primjer koliko je i na koji način društvo izgubilo moral.

Njegov je odvjetnik ranije u završnoj riječi zamolio sud da Breivika poštedi presude da je mentalno poremećen i da se potrudi da kazna bude "što je moguće blaža".

 

Komentara 11

DU
Deleted user
16:46 22.06.2012.

Da, gdje mu je pamet bila, Norvežani pa da budu bijele puti na predstavljanju Norveške, a Seks i Grad... ccc, tu seriju toliko mrzim kao i Prijatelje, da bih "lajkao" tu izjavu :))) Ne kuži tip da se forsira nastranost. Što si nastraniji to si "normalniji" i prihvaćeniji. Još malo pa će samo pedofile zapošljavat u školama jer im se brani njihovo pravo, hahaha.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:44 22.06.2012.

Ma lik je iskompleksiran,....pokusao se na sve moguce nacine obogatiti jer je htio da igra neku znacajnu ulogu u drustvu. Kad je pop****sio,....morao je naci krivca i nasao ga u ideologiji. Lik je luzer velikog apetita,....koji je zamrzio cijeli svijet.

OB
-obrisani-
15:16 22.06.2012.

bre ivik, više nije IN biti neke uskogrudne nacije, IN su širokogrudne, cosmopolitske nacije - belosvetske....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije