Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto je Tuđman u Vukovaru 1997. govorio o praštanju?

Koja je alternativa? Ništa ne mijenjati i čekati neki novi Vlak mira još 20 godina ili biti pobjednik koji zna praštati.

Komentari 35

DU
Deleted user
11:47 03.08.2020.

ukinuti zagarantirana tri mjesta u saboru

VL
DU
Deleted user
12:17 03.08.2020.

Franjo Tuđman "Nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima… Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija."

VL
Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
12:29 03.08.2020.

Jedna od najvećih mana nas Hrvata je što zaboravljamo i lako opraštamo.

VL
DE
Demigodessnixie
13:52 03.08.2020.

Oprašta se onome tko se pokaje i zamoli oprost...zar to nisu napravili Crnogorci pa sad nitko više o tome ne govori

VL
EM
Emoji
13:47 03.08.2020.

Za oprost potrebno ga je tražiti i iskreno se pokajati! Jesu li to učinili neprijatelji naši???

VL
DU
Deleted user
14:13 03.08.2020.

Istina je samo jedna da su srbi napustili organizirano tzv .Krajinu kao moj Dubrovnik samo zato jer nisu zelili živjeti u Hrvatskoj državi.

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
13:05 03.08.2020.

Zato što njemu nitko nije poginuo u ratu jer mu nitko od sinova i unuka nije ni učestvovao.

VL
Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
17:13 04.08.2020.

Manipulacija! Tuđman je govorio o praštanju iz pozicije pobjednika u ratu. A ne podjele krivnje i građanskog rata kako te interpretira Plenković

VL
ME
medvedgrad
14:25 03.08.2020.

Zato što je najveći hrvatski političar u povijesti. Eto zato!

VL
LI
linkser2
05:52 01.11.2020.

Zato jer je namazani krivousti pokvarenjak zajedno sa bratom mu Zlobom!!!

VL
DU
Deleted user
13:18 03.08.2020.

Dok god bude bilo da Srbi u Hrvatskoj slušaju vodstvo u Srbiji i dok god bude bilo onih naših koji zagovaraju nekakve nove rasne zakone neće biti tu nikakvog suživota. Žalosno je da su najglasniji zagovornici politike NDH uglavnom oni koji su zbog raznoraznih "obveza" izbjegli Domovinski rat, žalosno je da je Pupovac nebrojeni broj puta išao na instrukcije u Beograd, žalosno je da se zapošljava na osnovu nacionalne pripadnosti, a ne sposobnosti......... Žalosno je da netko živi i radi u Hrvatskoj i očekuje i navija propast te države...... Svaka čast HOSovcima i njihivom doprinosu u DR, ali znam "HOSovce" kojih su se više bojali njihovi sugrađani, nego četnici, a isto tako i današnje "velike ratnike" koji su "bili" i u Vukovaru i na Trpinjskoj cesti.....Pitam se koliko bi rat trajao da je doista bilo ovoliko branitelja koliko se danas prikazuje.

VL
SL
slovenija
17:04 04.08.2020.

Pekla ga savjest. Teško je ići na onaj svijet nakon što izdaš naređenje: "Operaciju izvesti tako da Srbi nestanu iz Hrvatske."

VL
DE
DeepState
13:57 03.08.2020.

Vidim da ovdje pojedini smatraju da imaju monopol na hrvatstvo i da bi se miješali u službenu politiku države - dragi ljudi izađite na izbore pa osvojite vlast ako dobijete podršku naroda. 30 godina jedni te isti likovi sa jednim te istim pričama truju javni prostor. Sad je kao nebitni Pupovqc problem - gdje i kada ste izašli na prosvjed protiv privatizacije? Tajkuni vam očito ne smetaju.

VL
Avatar salko1951
salko1951
13:29 03.08.2020.

Jer je predosjećao da će umrijeti.Bojao se kazne.

VL
5S
505.scrtom
13:12 03.08.2020.

kladim se da ako se čak jednog dana odgovorni od strane srba ispričaju što bi po meni i trebalo,no kolektivno teško do nemoguće jer ne mogu bit svi krivi ali srpski političari i odgovorni u to doba, neće ništa pomoći i dalje će bit mržnje u onima koji žive od nje ,nema tu oprosta to su samo obmane i ustaška posla ekstremne desnice ,njima je da kleknu na koljeno da ih mogu maksimalno poniziti

VL
AC
acer
13:03 03.08.2020.

Tuđman je govorio o praštanju, jer je ipak živio desetljećima zajedno sa Srbima u Beogradu, pa nije mogao tvrditi da je to neki neeuropski narod, jer bi u tom slučaju sam sebi priznao da nije normalan. Lijepo da je govorio o praštanju, jer dolaze mlade generacije Hrvata i Srba koje žele imati korektne dobrosusjedske odnose.

VL
Avatar Mali_Radojica_
Mali_Radojica_
12:48 03.08.2020.

Proterao bi on i to malo Srba iz istočne Slavonije da je smeo, notorna je činjenica da je HR politika uvek bila na kratkoj uzici svojih gospodara. To ilustruje i čuveni slučaj "stajanja kod BL". Pa nastavio bi ti, prika, i dalje, ali gospodar kaže - stop, dosta je bilo! I ti podvijena repa natrag. Inače, sa politikom "pomirenja i pružanja ruke" se zakasnilo jedno tri decenije. To je trebalo ponuditi hrvatskim Srbima pre rata pa bi i njihova reakcija verovatno bila drugačija, a ne popisivati, otimati stanove, proterivati, a neke, bogami, i rastavljati sa životom.

VL
PE
penelopea28
12:55 03.08.2020.

Nismo mi nikakvi pobjednici nego mucenici i gubitnici isto kao i nasi gradjani Srbi u Hrvatskoj, Hrvatski narod je ostao bez svega u tom ratnoprofiterskome ratu, bez svojih domacih banaka,domacih kompanija zlata vrijednih, i na tisuce poduzeca, osim bez 300 000 nekretnina, kuca i stanova sto je zlocinacka otela nasim gradjanima, i plus 400 000 sto se sada spremaju oteti Hrvatskim obiteljima u zlocinackim ovrhama. Hrvati su jos gore prosli od Srba u Hrvatskoj, nama je oteto sve, citavo nacionalno bogatstvo i privatne nekeretnine gradjanima, a Hrvatske obitelji u duplo vecem broju istjerane iz Hrvatske, njih 500 000 Srba su istjerali iz anse zemlje, a nas MILION, nasih gradjana Hrvata, obotelji i male djece, kojima su oteli domace kompanije i podiuzeca, osim i nekretnine u ovhrama, i ostavili ljude na ulici bez posla i krova nad glavom, i koji su bili prisiljeni napustiti svoju zemlju trbuhom za kruhom. Boseni nacisti iz zlocinacke sto su izvrsili etnicko ciscenje nad Hrvatima i Srbima u Hrvatskoj da opljackakju zemlju narodu.

VL
PE
penelopea28
13:09 03.08.2020.

Nadam se da je svima jasno da je Europa pred gradjanskim ratom i svijet ored Trecim svjetskim ratom, zato sto su bolesni nacisti opet opljackali i porobili tudje suverene drzave i narode u Europi, i sada opet treba oslobadjati Europuu od njih da vracau opljackano, Tako je bilo u oba svjestka rata, nadam se da niste zaboravili. A bolesni nacisti, ne samo da im ne pada na pamet vracati opljackano, nego se sremaju oteti i tu posijednju zdjelu u puckim kuhinjama djeci iz usta po tudjim drzavama u Europi, i zato svijet opet mora ulaziti po TRECI put u rat protiv bolesnih nacista iz zlocinacke i gazda im u Briselu i Berlinu. Bolesni nacisti!!! Da ne mislite mozda da ce Amerika i civilizacija prepustiti Europu bolesnim nacistima iducih 50 GOIDINA? Pa vi ste ludji od njih ako u to vjerujete, pa oni su ratovali protiv njih u DVA svjetska rata i ratovati ce opet, i to svima mora biti kristalno jasno!!!

VL
DU
Deleted user
12:40 03.08.2020.

Franjo ne bi dozvolio na 25 g. oluje ustašluk uKninu

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.