Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Zaštitite se od vrućina i u automobilu: Prometni stručnjak podijelio savjete za vožnju ljeti

Zdenčina: Gust promet na autocesti A1 u oba smjera
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
30.07.2023.
u 07:00

"Na more se ne ide sa štopericom pa da se poslije u kafiću hvalite za koliko ste stigli na more, što znaju raditi naši vozači", istaknuo je sudski vještak za promet Goran Husinec

Toplinski valovi i iznimno visoke vrućine proteklih dana pogađaju područje gotovo cijele zemlje. Građane se upozorava kako u takvim uvjetima moraju paziti na svoje zdravlje, a izuzetak nije ni vrijeme koje provedu u automobilima. Naime, s obzirom na to da u ljetnim mjesecima mnogi više putuju, trebaju znati i kako osigurati siguran dolazak na destinaciju. Zbog toga, prometni stručnjak i sudski vještak za promet Goran Husinec podijelio je za Večernji TV savjete za vožnju ljeti. 

"Tko je mlađi, ima dobar vid te mu nije problem putovati noću, tada je najbolje vrijeme za krenuti na put. Manja je temperatura, nisu gužve i ljepše se putuje. Tko voli ili mora putovati po danu neka uzme obavezno vode za piće za sebe, ali i za auto na tako visokim temperaturama za svaki slučaj. Opreza nikad dosta, preporučljivo je stati svako toliko, rashladiti se i osvježiti, nikako unositi alkohol. Svi vozači moraju biti na kraju krajeva svjesni toga da ako idu na odmor da im se nikuda ne žuri i potpuno je nevažno hoćete li stići pola sata prije ili poslije. Na more se ne ide sa štopericom pa da se poslije u kafiću hvalite za koliko ste stigli na more, što znaju raditi naši vozači", istaknuo je Husinec. 

"Djecu vezati na svim sjedalicama, staviti ručnike ili neku tkaninu preko stražnjih stakala, ako sunce tuče u djecu. Najvažnije je voditi brigu o djeci kada se stane na parkiralište odnosno odmaralište treba obratiti posebnu pozornost da ne bi mala djeca se negdje zatrčala po parkiralištu. To se nažalost prečesto događa i zato apeliram na ljude da kada stanu, svu malu djecu čvrsto prime za ruku da ne bi došlo do tragedije jer često na odmarališta dolaze dekoncentrirani i iscrpljeni vozači koji samo gledaju gdje će se prije uparkirati da trče na benzinsku postaju, u kafić ili toalet", ustvrdio je. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Komentara 1

OB
Oblacni
12:10 30.07.2023.

"Odusevljen" sam savjetima "strucnjaka", ne znam samo kako nam je zaboravio preporuciti i da se slojevito obucemo?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije