Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u splitu

Zaštitari na silu izbacili šefa HSP-a iz splitske gradske vijećnice

tomasović (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/5
08.07.2011.
u 10:01

Tomasović nije član Vijeća, a rečeno mu je da ne smije nazočiti sjednicama dok se ne ispriča što je odbio učiniti. On pak tvrdi da mu Kerum prijeti.

Prava drama odvijala se na početku sjednice Gradskog vijeća Splita. Zaštitari su na silu iz vijećnice, a potom i zgrade gradske uprave izbacili predsjednika HSP-a Hrvoja Tomasovića. Dok su ga dvojica zaštitara držala svaki ispod jedne ruke, on se svom silom zalijepio za stolac i pod svaku cijenu pokušao ostati u vijećnici. Uz naguravanje, izvlačili su ga skupa sa stolcem, a onda, kada su ga svi snimili i fotografirali, sam je ustao i izašao.

Problem je s Tomasovićem nastao kada je HSP prije nekoliko mjeseci tražio da se na dnevni red sjednice uvrsti točka proglašenja Ante Gotovine počasnim građaninom Splita. Kada to nije prošlo, Tomasović je izašao iz vijećnice vičući: "Ovo je sramota", nakon čega je Gradsko vijeće donijelo odluku da ne smije biti na sjednicama dok se ne ispriča. Tomasović, inače, nije  član Gradskog vijeća.

– Gospodine Tomasoviću, hoćete li se ispričati Vijeću? – pitala ga je Nevenka Bečić jutros oko devet sati, međutim Tomasović je šutio. Petnaestak minuta kasnije silom je izbačen iz vijećnice.

– Ovo je način vladavine Željka Keruma. Silom izbacuje ljude, tuče i maltretira one koji drugačije misle – ljutito je novinarima kazao Tomasović pred zgradom gradske uprave. Tvrdi da mu je gradonačelnik do sada više puta neizravno prijetio.

– Ljudi koji ga poznaju nekoliko su mi puta "dobronamjerno" rekli neka ga se pazim jer je opasan. HSP je upozorio da isisava gradski novac, da je švercao šećer i to je razlog zašto prijeti – zaključio je Tomasović. Gradonačelnika Željka Keruma, koji je na godišnjem odmoru, nema na današnjoj sjednici.

Zbog incidenta sjednicu je napustio Luka Roguljić, vijećnik HSP-a.
- Vratit ću se samo kako bi glasao za spomenik Tuđmanu - najavio je.
Sa sjednice su otišli i vijećnici SDP-a i HNS-a. Zasmetalo ih je što nije prošao njihov prijedlog da se s dnevnog reda skine točka o spomeniku Tuđmanu na rivi, dok se ne konzultira sa strukom.

Zbog incidenta sjednicu je napustio Luka Roguljić, vijećnik HSP-a.

– Vratit ću se samo kako bih glasao za spomenik Tuđmanu – najavio je.

Sa sjednice su otišli i vijećnici SDP-a i HNS-a. Zasmetalo im je što nije prošao njihov prijedlog da se s dnevnog reda skine točka o Tuđmanovu spomeniku na rivi. 

– Zadnju riječ moraju imati građani, a ne 15 ljudi. Treba se konzultirati sa strukom – rekao je Marin Jurjević (SDP).

–  Kerum rezultata nema. Zato danas govorimo o Tuđmanu na rivi, sutra ćemo o Isusu na Marjanu i drugim redikuloznim prijedlozima. Što luđe, to bolje – poručio je Joško Dvornik (HNS).

Sjednica je nastavljena. Uz 12 Kerumovih vijećnika ostala su dva iz HDZ-a i jedan neovisni.

Komentara 23

DU
Deleted user
10:50 08.07.2011.

Split je dobio novu seriju,Gradsko vijece u Nasem malom mistu.

MA
macor
10:54 08.07.2011.

Jadni Split. Sta su sve izabrali. Sirovine koje se svadaju tko ce vise spomenika napraviti a kako narod zivi ne boli ih ku.ac a ni p.cka

VE
velikazmija
12:29 08.07.2011.

ako je ovo hsp-ovac onda je i mali baja -- zar nisu u koaliciji ---

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije