Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbojstvo

Zaštitar Klemm securitya optužen za sudjelovanje u prepadu u kojem su razbojnici odnijeli 630.000 kn

Klemm security
Borna Filic/PIXSELL
11.06.2014.
u 14:55

Goran K. (30), zaštitar Klemm securitya te Anđelko S. (44) i Miroslav M. (54) optuženi su za razbojstvo počinjeno 30. kolovoza 2013. u 13 sati u Zaprešiću

Goran K. (30), zaštitar Klemm securitya te Anđelko S. (44) i Miroslav M. (54) optuženi su za razbojstvo počinjeno 30. kolovoza 2013. u 13 sati u Zaprešiću, a Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti ih za prepad pred pekarskim lancem Dubravica kada su se domogli 630.000 kuna. Osim njih optužen je i jedan 37-godišnjak. Prema optužnici riječ je o razbojstvu, koje je planirano više mjeseci, a ključnu ulogu u cijeloj priči imao je Goran.K. koji se tereti da je ostalim optuženicima dao podatke o rasporedu zaštitara i načinu transporta novca. Prije razbojstva, optuženici su nabavili kombi, kojim su se dovezli do vrata Dubravice, a tim su kombijem potom prepriječili put zaštitarskom vozilu koje je prevozilo novac.

Dvojica optuženika su potom istrčali iz kombija te su maskirani motociklističkim kacigama i naoružani pištoljima, od zaštitara, među kojima je bio i Goran K. zatražili da im predaju novac. No jedan od zaštitara je u njih uperio pištolj, nakon čega su mu optuženici naredili da ga baci, što je on i učinio. Optuženici su potom zaštitarima oduzeli službeno oružje i značke, te novac koji je bio na stražnjem sjedištu. Uzeli su i ključeve sigurnosnih spremnika za novac te ključeve od osobnog automobila zaštitarske tvrtke nakon čega su pobjegli kombijem.

Zanimljivo je inače da je uloga Gorana K. otkrivena par mjeseci nakon razbojstva, te da je on tijekom razbojstva svom kolegi zaštitaru kazao da preda novce, jer tuđi novci nisu vrijedni njihovih života. Inače su i on te Anđelko S. i Miroslav M. i prije ovog djela bili poznati policiji zbog imovinskih delikata i nasilja.

>> Klemm: Osjećam se super jer u svom srcu znam da nisam kriv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije