Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Oluje

Zastavu u Kninu podići će Ivan Mikulić i Dražen Šantić

oluja,hrvatska zastava
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
04.08.2012.
u 12:00

Mikulić je prvi put grad vidio za oslobađanja, a sada u njemu živi. Trebalo je biti bolje, kaže, ljudima je teško

Ivan Mikulić i Dražen Šantić, pripadnici Četvrte i Sedme gardijske brigade, podići će sutra hrvatsku zastavu na kninsku Tvrđavu i tako obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i proslaviti oslobođenje Knina u akciji Oluja. Obojica su uzbuđena i imaju tremu zbog časti koja im je pripala, a odabrali su ih njihovi suborci na koordinaciji braniteljskih udruga.

Braniteljima dobro

– Oduševljen sam i uzbuđen jer je to velika čast. Imam tremu, ne događa mi se to svaki dan. No zastavu bi mogao dići svaki od naših ljudi, zaslužili su – kazao je 56-godišnji poručnik Mikulić, koji je Knin prvi put vidio kad ga je oslobađao, a danas živi u njemu.

– Nezaboravan mi je taj prizor, kao utakmica. Radio sam u Četvrtoj brigadi i nakon rata sam ostao tu jer nisam imao riješeno stambeno pitanje u Makarskoj, gdje sam prije živio. Dobro nam je u Kninu, no uvijek ima problema. Svuda ih ima! Nitko u državi nije zadovoljan. Trebalo nam je biti bolje, a teško je, posebno malom čovjeku. Nama je braniteljima još i dobro. No moramo biti strpljivi, valjda će biti bolje – kaže Mikulić šaljući pozdrave obiteljima, i osobito djeci, poginulih branitelja. D. Šantiću uoči proslave Oluje osjećaji su pomiješani, a nada se da će sve dobro proći usprkos tremi koja ga je obuzela.

Ranjen gledao na TV-u

Prisjetio se i dana uoči oslobodilačke akcije prije 17 godina. Oslobođenje Knina pratio je na TV-u jer je tog dana ranjen ležao u bolnici u Splitu.

– Ranjen sam nekoliko dana prije. Sjećam se da je jedan ranjeni suborac imao posjet dan prije akcije i, kad se vratio, rekao mi je da sutra idu na Knin. Rasplakao sam se jer nisam mogao sudjelovati – priča 50-godišnji Šantić. Stijeg će držati Ivan Svalina, otac poginulog branitelja, Sanela Babić, dijete poginulog branitelja, Damir Kasap, Ante Reljanović, Robert Žgela i Marijan Smernić.

Komentara 10

DU
Duncan
12:28 04.08.2012.

“...Knin prvi put vidio kad ga je oslobađao, a danas živi u njemu. ...Radio sam u Četvrtoj brigadi i nakon rata sam ostao tu jer nisam imao riješeno stambeno pitanje u Makarskoj, gdje sam prije živio.” Mašala, šta je stanovaova ispraznila ona oluja...Šteta što su bili mahom po palankama; ih, da se dalo oslobađati Zagreba i Splita, kao 1945!

ĆA
ćaćaća
15:07 04.08.2012.

oluja je osmišljena i krenula iz livna...

PH
ponosni_Hrvat
12:21 04.08.2012.

Krvavi rat za obranu hrvatskog teritorija je gotov, ali rat za obranu dostojanstva Hrvatske, na žalost i nakon 17 godina još uvijek traje. Moramo braniti dostojanstvo Hrvatske! Jedan od činova obrane je slavljenje časne pobjede, a koji je jednostavniji ii lakši način nego da se okiti kuća sa hrvatskom zastavom. Koliko sami SEBE poštujemo, toliko će NAS i drugi poštivati! Koliko SVOJE volimo i ljubimo, toliko će i drugi ljubiti! Što više budemo držali do SVOGA, to će manje bilo kome više padati na pamet dirati u NAŠE! Hrvatska je naša! Čuvajmo ju, branimo u svakom pogledu, ne dajmo nikom dirati u Hrvatsku, potomci će nam biti zahvalni! Veliko hvala i čestitke braniteljima, neka je laka zemlja svim poginulim braniteljima, čestitke svim građanima Republike Hrvatske povodom dana Domovinske zahvalnosti i povodom dana pobjede! Apeliram da svatko okiti svoj dom sa hrvatskom zastavom! ….i nek se slože grla bratska, živjela Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije