Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijava

'Zarobljenike nakon Bljeska tukli i tjerali ih da pjevaju Lijepu našu'

zgrada dorh-a,zgrada državnog odvjetništva
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
26.04.2012.
u 17:13

Inicijativa i Srpski demokratski forum kazneno su prijavili osobe nadređene počiniteljima ratnih zločina nakon Bljeska

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska i Srpski demokratski forum danas su DORH-u podnijeli kaznenu prijavu protiv osoba koje su bile nadređene počiniteljima ratnih zločina protiv ratnih zarobljenika nakon vojno-redarstvene akcije Bljesak u svibnju 1995. godine.

U Inicijativi i SDF-u, naime, tvrde da je s područja Pakraca više od 500 muškaraca autobusima odvezeno u Varaždin te uz mučenje bilo ispitivano u tamošnjoj sportskoj dvorani. Većina njih potom je na Vojnom sudu u Bjelovaru optužena za oružanu pobunu i amnestirana, nakon čega su vraćeni u Pakrac.

"Na ispitivanjima su ih pitali pitanja na koja nisu mogli dati odgovore te su ih pripadnici policijskih, ali i drugih snaga psihički maltretirali, mučili, tukli šakama i nogama te raznim drugim predmetima. Osim ispitivanja, kada su zarobljenici bili smješteni u dvorani, čuvari su ih povremeno udarali, a uskraćivali su im san primoravajući ih da se dižu i pjevaju hrvatsku himnu i ostale hrvatske nacionalne i nacionalističke pjesme te pozdravljaju zastavu – navodi se u priopćenju.

Komentara 766

OB
-obrisani-
17:38 27.04.2012.

kakav google.... takav mi je bio posao

Avatar Grunf
Grunf
09:21 27.04.2012.

27.04.2012. u 09:19h tup je napisao/la: ogorčen ali nema smisla upetljavati obitelj i s gadošću incesta pokušavati ostvariti cilj. -------------------------- a šta ćeš od genetike nemože pobjeći

OB
-obrisani-
17:51 27.04.2012.

ribniče a je me dere...ka ti po prknu nosom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije