Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humano

Žar ptica darovala predstavu mališanima Gunje, Rajeva Sela i P. Podgajaca

Žar ptica,Gunja
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/4
24.09.2014.
u 14:59

Jedan od glumaca predstave Žar ptice, Hrvoje Zalar kaže kako u predstavi sudjeluju tri glumice i tri glumca i da se sviđa mališanima gdje god ju igraju

Gradsko kazalište Žar ptica iz Zagreba odigralo je predstavu "Dnevnik Pauline P.", prema hit romanu za tinejdžere Sanje Polak, u školskom amfiteatru osnovne škole u Gunji učenicima nižih razreda osnovcima iz Gunje i Rajeva Sela, a potom su istu predstavu odigrali i u školi u Posavskim Podgajcima.

Jedan od glumaca predstave Žar ptice, Hrvoje Zalar kaže kako u predstavi sudjeluju tri glumice i tri glumca i da se sviđa mališanima gdje god ju igraju jer je roman prema kojemu je rađena predstava, i u školskoj lektiri pa im doživljavanje predstave može pomoći pri čitanju.

- Želimo ovom predstavom koja govori o jednoj običnoj obitelji i njenim zgodama koje će sigurno i njima biti prepoznatljiva, razveseliti djecu i unijeti im malo radosti na početku školske godine koja se umnogome razlikuje od dosadašnjih za djecu poplavljenih područja u Posavini. Predstava je dobro prihvaćena u Zagrebu gdje smo imali preko 250 izvedbi. Gunja je simbol stradanja ovog kraja u poplavi, ali vidjeli smo danas kako su ljudi marljivi, uklanjaju posljedice poplave i uvjeren sam da će uskoro sve biti kako je bilo do poplave. Iako je puno toga obnovljeno, shvatili smo kako je ovdje bilo strašno, ali sunčan je dan pa je sve nekako ljepše, a ja sam uvjeren da će se Slavonci oporaviti - kaže Hrvoje Zalar.

Djeca su reakcijama, pljeskanjem i odgovaranjem sudjelovali u predstavi. Stipica Mišura, ravnatelj škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji kaže kako su glumci donijeli za učenike i školski pribor što je posebice obradovalo školarce.

- Pitali su nas što nam treba pa smo rekli kako nam nedostaje pribora za likovni odgoj, posebice boja svih vrsta i pribora za geometriju. Mogu najaviti da u utorak otvaramo dječje igralište uz škole u Gunji i Rajevom Selu koje su izgradili sponzori - kaže Stipica Mišura i podsjeća kako u petak imaju integrirani nastavni dan "Pjevajmo i svirajmo - srcem za Gunju" gdje će biti radionica za novinare i snimatelje,tečaj plesa za svu djecu, Hrvatski kulturni klub uz sufinanciranje Grada Zagreba donirat će školi pianino, a časopis Vidi će u suradnji s radijem 101 darovati trinaestorici odlikaša po laptop. Rock band Parni valjak u petak na veće daruje Gunjancima koncert.

>>Crveni nosovi razveselili djecu u Gunji i Rajevom Selu

>>U gunjanskoj školi otvorena Učionica budućnosti, peta u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije