Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Zar je uistinu trebalo proći deset godina da se nađe krivac

Ljubica i Dragutin Filipović u jednom su trenutku izgubili obje kćeri
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
17.12.2016.
u 09:00

U uljuđenom društvu roditelji sestara Filipović ne bi morali ministra upozoravati na propuste

Zar je trebalo proći cijelo desetljeće da roditelji saznaju tko je te večeri u prosincu 2006. godine ubio njihove kćeri? Zar su se trebale smjenjivati i Vlade, i ministri, i načelnici policijskih uprava, i policajci da bi se otkrilo tko je taj bešćutnik koji je vozeći u krivom smjeru izazvao prometnu nesreću, a zatim pobjegao kao da se ništa dogodilo nije? Uostalom, zar je jedan čovjek mogao deset godina živjeti s tim da su njegovom krivnjom ugašeni životi sestara Filipović, 22-godišnje Višnje i četiri godine mlađe Gordane? I na kraju, zar su uistinu roditelji djevojaka, Ljubica i Dragutin Filipović, morali biti ti koji su svojom upornošću da zatvore najbolnije poglavlje svog života pritiskali sustav da pronađe krivca?

U nekom idealnom društvu vozač ne bi, da si skrati put, vozio u suprotnom smjeru. Ili bi se barem zaustavio na mjestu nesreću, pružio i pozvao pomoć, iako možda već i u tom trenutku svjestan da će za ono što je skrivio odgovarati. A ako bi se već i drznuo pobjeći, policiji sigurno ne bi trebalo čak deset godina da ga pronađe. U tom društvu krivac za smrt dviju djevojaka ne bi samoga sebe deset godina mogao gledati u ogledalo a ne vidjeti u njemu ubojicu. I ne bi mogao šutjeti i trpjeti kad “svjedoci” ove tragedije upiru prstom u nekog drugog, proglašavajući ga krivim.

U tom svijetu ne bi roditelji morali nakon devet i pol godina agonije aktualnom ministru slati mail, objašnjavajući da od sustava kojem je na čelu samo traže da se pronađe krivac jer bi bilo normalno da policija svoj posao odradi bez da je itko podsjeća da to treba učiniti. I ne bi ministar nakon susreta sa shrvanim roditeljima iznova pokrenuo istragu, i to sa sasvim novim timom ljudi, onima kojima vjeruje da će uistinu učiniti sve što mogu.

Jer, u tom bi društvu bilo normalno da i ministar i roditelji poginulih djevojaka i svi ostali građani vjeruju policiji. Tako bi bilo u normalnom, uljuđenom društvu. U Hrvatskoj je trebalo proći deset godina od pogibije Višnje i Gordane Filipović da policija osumnjiči i privede Roberta Žaju.

>> Policija nudi 50.000 kn za otkrivanje vozača koji je pobjegao nakon izazivanja nesreće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije