Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica o izbornom angažmanu Milanovića
Povratak na članak

Zar je i desetero profesora prava 'instruirano od Plenkovića'!?

Želi li sudjelovati u izbornoj utakmici kao kandidat predsjednik, Milanović mora dati ostavku, inače je to udar na ustavni poredak, stav je ustavnih i upravnih stručnjaka

Komentari 117

Avatar Trgovac
Trgovac
08:11 18.03.2024.

Normalno. To i prosječan pravnik zna. Ne treba biti ustavni stručnjak samo da znaš osnove. Ovo što je najtragičnije da sam siguran da i Milanović kao pravnik zna da krši Ustav ali ga nije briga. A to nije normalno. Predsjednik ne može otvoreno kršiti Ustav u normalnoj zemlji. I ostavite se politikanstva i simpatija. Nek se kandidira tako da ne krši Ustav pa glasajte za njega ali ne ovako.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:20 18.03.2024.

Suci kažu svoje. Nažalost nas medije vode u katastrofu jer navijački i opravdavajući izvještavaju kao ono da je on bio neki mladi lav a sada lavčina itd. Diskutirali bi o nediskutabilnom. Znači upreženeni su u ta kola. To je destruktivno da ne može gore biti. Zamisli samo kako bi drugačije pisali o KGK da je ona 1% ovoga radila. A KGK je miliun puta bila konstruktivnija i priznatija na svijetu i među svojim kolegama političarima.

VL
DI
DinkoD
08:15 18.03.2024.

Zorana Milanovica ne zanima ova država, Hrvati i njezini zakoni... u ovaj ruski rulet je ušao samo radi kompleksa koje ima zbog Plenkovića... njegovo divljaštvo je rezultat toga što on mentalno ne može pretrpjeti da je Plenković politički, poslovno i osobno uspješniji od njega... Imajte to na umu... Milanović je samo dobar populist, sve ostalo je farsa Uostalom.. nemam ja što drugome pričati, onaj tko želi čuti i razumjeti sjeća se 2011-2015 i njegove Vlade

VL
HR
hrza
08:29 18.03.2024.

Ovo je potez očajnika jer da je ostao Grbin doživjeli bi katastrofu.

VL
MA
MarasG
08:06 18.03.2024.

Milanovic krsi Ustavna nacela i preporucam svima onima koji ga podrzavaju da razmisle o tome jer i sama podrska onome sto krsi ustav je kaznjivo.

VL
MA
MarasG
08:04 18.03.2024.

Ustavni sud mora sprijeciti Milanovica u svojem naumu preuzimanja vlasti u drzavi jer bi to izazavalo katastrofu najgorih razmjera. Milanovic je za sada predsjednik drzave,vrhovni vojni zapovjednik i ako postane i predsjednik vlade mi cemo imati diktaturu i vrlo vjerojatno gradjanski rat.

VL
MI
miliša
08:02 18.03.2024.

Cijelo vrijeme naš uvaženi predsjednik Milanović, koji se služi uličnim govorom govori kako je premijer bezvrijedan... Sad odjednom premijer ima moć čak i manipulirati Ustavnim sudom... dajte se lijepo vi Predsjedniče i Peđa dogovorite ima li Premijer moć ili nema.. Kulturu ponašanja za razliku od Vas ima. - mudrom dosta.

VL
MI
MiloDijete555
09:10 18.03.2024.

Znači u redu je kršiti zakone kada tebi odgovara. A nakon toga druge kritizirati za isto. Licemjerno.

VL
VL
vladek370
08:02 18.03.2024.

Koji su oni kad i bijeda, nemaju kandidata za premijera nego moraju kršiti ustav i predsjednika države angažirati.🤣😂🤣😂🤣😂

VL
ZS
ZNA SE
08:29 18.03.2024.

Čak i da to zanemarimo, rijetko tko će glasati jugokomunistički SDP koji godinama veliča titov zločinački režim u Kumrovcu i Brezovici, o njihovom katastrofalnom mandatu 2011-2015 da i ne govorim.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
08:33 18.03.2024.

Dajte-najte, davno je on rekel kaj misli o HR. Jednako mu je stalo do siroteg puka. Njem je najbitnejša ona JA, JA, JA...

VL
DI
dino85
09:20 18.03.2024.

Milanovićev pojam države se nerazlikuje od pojma "glavnoga frajera u ulici". On to tako shvaća i tako se ponaša. Razmaženom dijetetu kad ne daš bananu ono plače a Milanoviću kad ne daš bananu on će se za nju potući. Stoga njegovo razmišljanje o "slučajnoj državi" i nemože biti drugačije. Nadam se da svi oni oko njega u Hrvatskim vojnim odorama nemisle kao on, ali poštuju instituciju toliko dugo dok isti ne dovede opstanak države u pitanje.

VL
Avatar Nikola Šubić Zrinski
Nikola Šubić Zrinski
09:40 18.03.2024.

Sad mi je Milanovica već polako i žao. Kaj bu sad kad mu Hrvati opet pokažu što misle o njemu kao Premijeru? Na Pantovcak se nemre vratiti, u Albaniju ga više ne zovu, smucio se većini Hrvata, a u svijetu ga hvale samo Putin i Dodik. Pa da, može ići Dodiku za savjetnika!

VL
EJ
ejStef
08:47 18.03.2024.

Ah dajte, zar je Milanoviću ikada bilo bitno što kaže neki sud ili neka druga institucija? Uvijek je primarna bila vlastita korist, institucije su tu da mu služe. Zato je i toliki strah za gubitkom utjecaja u ponekoj... Tako da će Milanović napraviti svoje, bez obzira što napravi Ustavni sud, a da unaprijed opravda svoj bilo koji potez, za svaki slučaj je odmah ocrnio sud prije odluke. Ovako može bilo što sud odluči, prikazati kao svoju pobjedu.

VL
Avatar Semper5
Semper5
09:45 18.03.2024.

Ne da li prije toga ostavku, a kandidira se na parlamentarnim izborima i pobijedi, on je u tom trenutku i predsjednik države i saborski zastupnik, odnosno mandatar za predsjednika vlade. To je nedopustivo. Osim toga, nitko ne može jamčiti da će on i tada dati ostavku na dužnost predsjednika, a već smo vidjeli da se od njega može svašta očekivati, pa i nemoguće. A osvoji li SDP koalicija većinu, ne bi me iznenadilo da ga predlože za mandatara a da on još uvijek ne podnese ostavku na dužnost predsjednika. Mene uopće ne bi iznenadilo da on želi biti apsolutni vladar, i predsjednik vlade i predsjednik države. On je apsolutno sposoban za napraviti tako nešto. Njegov narcisoidni ego bi mogao učiniti apsolutno bilo što i s tim javnost ali i Ustavni sud moraju računati. On naprosto mora podnijeti ostavku na dužnost predsjednika države prije nego li se kandidira na parlamentarnim izborima, ne može oboje.

VL
DO
Domi
09:35 18.03.2024.

Još jedan dokaz kako bi ovaj šeret vodio državu i kakve pravne "stručnjake" ala Miljenić ima oko sebe.

VL
Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
09:31 18.03.2024.

Kako god bilo, Zokain neće biti premijer. Uz to što je on dokazano nesposoban, stranku kojoj je on na čelu kao i srp i čekić, sam on je ponizio i smatra bezvrijednom, jer je morao napraviti ovaj salto mortale daa bi im digao neki rejting. A tužna činjenica je da bi on koji prezire Hrvatsku, birao za svoje ministre članove te iste stranke koju je ponizio i praktično proglasio nesposobnom. Pa samo totalni idiot, i kad odbaciš ideologiju, može glasati za samoubojstvo

VL
LI
Limun
08:40 18.03.2024.

Bez obzira kandidirao se on ili ne, SDP svejedno neće imati preko 12.5% glasova.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:28 18.03.2024.

Složio bih se da bi trebao Milanović dati ostavku prije dana izbora. Međutim ustavni stručnjaci nisu reagirali kada je Franjo Tuđman, kako su neki tvrdili, ostao hrvatskim predsjednikom i u drugoj kampanji. I ostao predsjednikom HDZ-a. Nije dao ni jednu ni drugu ostavku. Pa je i Mesić to na neki način ponovio u svom drugom mandatu. Ako je tome stvarno tako tada su ustavni stručnjaci propustili davno reagirati kada je trebalo i stvorili su uvjete nedosljednosti.

VL
CI
Cigred
10:41 18.03.2024.

Jednaki s oni, samo plenković sve radi u rukavicama pa se kao ne kuži o čemu se radi.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.