Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na čiovu i kanaderi

Zapovjednik: Gdje bude vatre odmah dođu vatrogasci, nema ugroze niti opasnosti

Na otoku Čiovu ponovno buknuo požar
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
28.07.2023.
u 13:40

Kovačević je objasnio kako se radi o pojavi koja je očekivana kada gori tako veliko područje kao sinoć. Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, izgorjelo je oko 450 ha trave i niskog raslinja

Danas oko 11:30 ponovno je buknulo požarište na Čiovu zbog jačanja vjetra. Podsjetimo, jučer poslijepodne tamo je gorio velik požar koji je na noge digao sve vatrogasne snage u županiji kao i sve raspoložive zračne snage, te je do večeri stavljen pod kontrolu.

Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije, otkrio nam je kakvo je stanje na terenu u 13:20 sati.

- Nije zahvaćeno veliko područje, radi se o južnoj i jugoistočnoj strani, ima nešto u izgorenim enklavama. Tu su zračne snage, tu su vatrogasci, nadamo se da neće prerasti u nešto veće - rekao je. Vatrogascima trenutno pomažu i dva protupožarna zrakoplova, a na putu je i treći.

Kovačević je objasnio kako se radi o pojavi koja je očekivana kada gori tako veliko područje kao sinoć. Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, izgorjelo je oko 450 ha trave i niskog raslinja.

VIDEO Na Čiovu ponovno buknuo požar

- Velika je opožarena površina, ne može se pokriti. Gdje bude vatre odmah dođu vatrogasci, nema ugroze nema opasnosti, kazao je, ponavljajući kako nema opasnosti za naseljena mjesta, no i da se očekuje pojava novih požara na Čiovu.

- Sve je pod kontrolom, nadamo se da će za sat vremena biti još više pod kontrolom. Dolazi vjetar zapadni - jugozapadni, ali dokle god su ljudi na terenu i imamo mogućnost koristiti zračne snage, ne bi smjelo biti problema. Toga će biti vjerojatno danas kroz noć i sutra - rekao nam je Kovačević.

GALERIJA Sve postrojbe na terenu: Vatrogasci pokušavaju obuzdati veliki požar na Čiovu

Na otoku Čiovu ponovno buknuo požar
1/62

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije