Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže djed Božićnjak

Zaposlenici splitske gradske uprave dobit će po 1400 kn bonova

\'20.04.2010., Split - Presica u prostorijama Hrvatske gradjanske stranke nakon lokalnih izbora za Kotare u Splitu. Podpredsjednik stranke Jure Sundov, splitski dogradonacelnik. Photo: Ivo Cagalj/PIXS
Ivo Čagalj/PIXSELL
17.12.2012.
u 16:03

U Čistoći posluju dobro i dijele božićnice od 2500 kuna, a Parkovi i nasadi jedino su gradsko poduzeće koje neće isplatiti božićnicu

Zaposlenici splitske gradske uprave kao i ustanova koje se financiraju iz gradskog proračuna dobit će po 1400 kuna božićnice i to u bonovima. Gotovo 1800 djelatnika zasigurno se veseli bonovima koji uskoro stižu, a dogradonačelnik Jure Šundov pojašnjava kako je riječ o obvezi iz kolektivnog ugovora koja ovom isplatom neće biti u potpunosti ispunjena.

– Prema kolektivnom ugovoru godišnje zaposlenici dobivaju neoporeziv iznos od 2500 kuna. Ove godine u kolovozu za godišnje odmore nismo im isplatili ništa pa smo sa sindikatom dogovorili da ćemo o preostalih 1100 kuna pregovarati u prvoj polovici 2013. godine, do lokalnih izbora – kaže Šundov. Tvrtke u vlasništvu Grada same odlučuju o božićnicama. U Čistoći, koja posluje dobro, svi radnici će na račune dobiti po 2500 kuna.

Pogrebno poduzeće Lovrinac, kao i Vodovod i kanalizacija, na račune radnika uplatit će po 1200 kuna, a dobit će i bonove u vrijednosti od 400 kuna. Najveći gradski gubitaš Promet radnicima će podijeliti bonove od po 1000 kuna, a Stanouprava 400. Jedino Parkove i nasade djed Božićnjak neće posjetiti, oni novca za božićnice nemaju. Splitski gradonačelnik Željko Kerum svih je godina iz gradskog proračuna božićnice uplaćivao i umirovljenicima. Ove godine dobit će ih oni s mirovinom manjom od 2000 kuna, u visini od po 200 kuna, koje će im biti uplaćene na račun ako tu odluku odobri Gradsko vijeće.

>>Ozlijeđen muškarac nakon eksplozije u splitskom stanu

Komentara 1

1J
1japan
16:29 17.12.2012.

Bogu hvala.........................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije