Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM O BRAKU

Zoran Šprajc kontra HRT-ove odluke: Kako da ne...

'19.03.2013., Zagreb - Zoran Sprajc, televizijski voditelj. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/2
20.11.2013.
u 18:56

Šprajc ispod svoje profilne fotografije na Twitteru ima istaknut natpis "PROTIV"

Odluku vodstva HRT-a prema kojoj se zaposlenici neće moći izjašnjavati o referendumu danas je na Twitteru ironično komentirao Zoran Šprajc, koji je nedavno smijenjen s mjesta rukovoditelja Informativnog medijskog servisa HRT-a.

"Kako da ne... Evo, odmah ću maknut'...", napisao je Šprajc, koji ispod svoje profilne fotografije na Twitteru ima istaknut natpis "PROTIV".

Šprajc nije jedini istaknuti zaposlenik HRT-a koji se protivi tome da se u Ustav uvede definicija braka kao zajednice muškarca i žene. Tako je, na primjer, voditeljica Daniela Trbović aktivno sudjelovala u kampanji kojom se građene poziva da se na referendumu izjasne protiv prijedloga.

Raste gledanost

– U gledanosti i slušanosti ostvarujemo napredak, 2,192.000 naš je dnevni doseg, što smatramo uspjehom, rekao je na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a ravnatelj programa Goran Rotim. Na sjednici je istaknuto i kako je internetski portal HRT-a od kolovoza prošle godine pa do listopada ove godine zabilježio rast sa 36. na 14. mjesto na listi najposjećenijih portala u Hrvatskoj.

Na sjednici je također bilo riječi i o emisiji TV kalendar, a član Vijeća Jozo Barišić tražio je pismeni odgovor na pitanje je li točno da se neki dijelovi emisije TV kalendar daju na provjeru izvan kuće.

Komentirajući referendum o definiciji braka, Rotim je rekao kako će se HRT držati načela jednake zastupljenost obiju strana, neće se emitirati narudžbe za komercijalne poruke, a ujedno su i svi zaposlenici HRT-a upozoreni da postoje ova pravila.

Zločini komunizma

– Nitko se od zaposlenika ne smije izjašnjavati "za" ili "protiv". Omogućit ćemo udrugama zastupljenost u našim programima u vezi s referendumom – rekao je Rotim.

Vodstvo HRT-a odbacilo je optužbe da je serijal Zločini komunizma "završio u bunkeru" i da je riječ o cenzuri.

– Srijedom u 20 sati vrijeme je za dokumentarce. Odredila sam kada što ide. Zločini komunizma emitirat će se krajem siječnja 2014. godine – odgovorila je glavna urednica HRT-a 1 Gordana Mrđen, dok je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman rekao da "nema govora o cenzuri".

Komentara 70

DU
Deleted user
18:09 20.11.2013.

U video klipu koji zagovara "protiv" sudjelovala je i Danijela Trbović. Potpuno se jasno i javno postavila "protiv". Hoće li biti sankcija ? Ili opet postoje jednaki i jednakiji ?

PR
pravakuna3
17:22 20.11.2013.

Nije da ima cenzure, samo ne daju nikome tko drukčije misli da pristupi dalekovidnici. Cenzura je kad netko nešto kaže na TV pa se to izreže tj. ne emitira, a pošto nitko iz oporbe i tko nije u suglasju s partijom ne može ni pristupiti na televiziju znači da cenzure ne može ni biti. Jesam li nešto krivo zaključio ?

TA
Tami
19:31 20.11.2013.

Sjeća li se itko Karoline Vidović Krišto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije