Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihi prosvjed

Zaposleni: Dr. Bušića je trebalo unaprijediti, a ne smijeniti!

prosvjed sveti duh
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
VL
Autor
Diana Glavina
19.07.2010.
u 13:50

Zaposlenici KB Sveti Duh okupili se ispred bolnice u znak prosvjeda zbog smjene ravnatelja Mladena Bušića.

Oko dvjesto liječnika, medicinskih sestara, tehničara i drugih zaposlenika Kliničke bolnice Sveti Duh, većina onih koji su u tom trenutku mogli ostaviti posao, točno u podne okupilo se ispred glavnoga bolničkog ulaza. Bio je to znak njihova prosvjeda što je Upravno vijeće bolnice u petak s funkcije ravnatelja smijenilo dr. Mladena Bušića.

Spontani prosvjed

Okupljeni medicinski djelatnici ne dvoje u to da je posrijedi politička smjena ravnatelja te ističu da je krajnje nekorektno od gradske vlasti da pod krinkom financijskih gubitaka smjenjuju čovjeka koji je u pet godina, koliko je bio na čelu ustanove, Opću bolnicu Sveti Duh doveo do kliničkog statusa, građevinski je obnovio, a pacijent mu je u svakom trenutku bio u središtu pažnje.

– Demonstracijskim mitingom željeli smo pokazati da se ne slažemo s potezom smjene. Dr. Bušić je pet godina davao sve od sebe, posao ravnatelja obavljao je predano, omogućio pacijentima kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zdravstvenim radnicima bolje uvjete rada. Kao profesionalac pokazivao je iskrenu brigu prema svakom pacijentu. Smjena je politički motivirana! – rekao je dr. Damir Bosnar, dodavši da su se zaposlenici bolnice organizirali spontano, povrijeđeni odlukom da se makne čovjek koji je davao sve za ovu bolnicu.

Prozvan i Milanović

– Ne znam tko izvana smije smijeniti ravnatelja koji je napravio masu stvari za pacijente i za nas. Ako nekome ide dobro trebalo bi ga valjda pogurnuti, a ne maknuti. Ja se ne moram više dokazivati, odlazim u mirovinu za dvije godine, ali ovaj potez doista nije u redu! – izjavila je laboratorijska tehničarka Milica Ivrlač. Prosvjedu se pridružio i Josip Šeget, koji se predstavio kao pacijent bolnice te je zbog Bušićeve smjene prozvao predsjednika SDP-a Milanovića.

Nakon petnaestak minuta tihog prosvjeda, svi su se vratili u bolnicu, na posao.

Komentara 32

FE
Felicijen
16:57 19.07.2010.

Lako protestirati ovima koji rade ali kako da protestiraju nezaposleni?!

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:53 19.07.2010.

Nije drugovima toliko zasmetalo spajanje kao takvo,već što time iz ruku gube ,,,nabavu.

ST
standup
15:20 19.07.2010.

..i opet Esdipi dela Krive-Grabezjive-Politicke poteze..., a \"Sveti-Duh\".., valjda misle na \"Josipa-marsála\"...-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije