Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni lanac

Zaplijenjeno 35 kilograma droge i oružje za teroriste

dileri,slovenija
Zurnal24/PIXSELL
14.05.2012.
u 17:22

Tajni jezik - Sporazumijevali su se u šiframa: droga je bila pir, a kuriri magarci

Kuriri su u njihovu šifriranom rječniku bili konji i magarci, drogu su nazivali auto, smrdljivo i pir, kvaliteta narkotika bila je chivas, idem spavati značilo je da je “roba” stigla do cilja, nemam prijevoz bio je signal da se nešto oko isporuke iskompliciralo.

193 kaznena djela

Govor je to kojim su se služili dileri droge i trgovci oružja uhićeni u Sloveniji, u do sada najvećoj akciji tamošnje policije. Uhićenja u Ljubljani, Kranju i Kopru započela su u petak, a od 60 pritvorenih osoba iza rešetaka ih je ostalo 20. Još je troje u kućnom pritvoru. Prijavljeni su za ukupno 193 kaznena djela. Kod njih je zaplijenjeno 35 kilograma heroina, kokaina i hašiša pripremljenog za uličnu prodaju te amfetamini. Ukupna je vrijednost narkotika oko pola milijuna eura. Zaplijenjena je i velika količina oružja za koju policija pretpostavlja da je bila namijenjena za terorističke akcije. U prilog tome govori i činjenica da je na granici Slovenije sa Italijom otkriven kombi pun naoružanja koje je trebalo završiti u Francuskoj.

U dijelu istrage provedene na području Ljubljane, gdje je uhićeno 13 sumnjivaca, policija je utvrdila da je Smajil Kučević, inače državljanin Crne Gore koji u Ljubljani živi bez prijave, organizirao dopremu droge iz Španjolske, Nizozemske i Bosne i Hercegovine. Među uhićenima u glavnom gradu Slovenije dvoje je državljanina Srbije: Kristina i Goran Nikolić. Glasnogovornica slovenske policije Vesna Drole kaže da Hrvata nema.

Nije gotovo

Krijumčari droge i oružja uhićeni u Sloveniji mahom su nezaposleni, no žive u luksuznim kućama i voze skupocjene automobile. Kod njih je pronađena i velika količina novca, dragocjenosti, impresivan vozni park. Sto grama heroina prodavali su po 1500 eura, a za istu količinu kokaina cijena je bila, ovisno o kvaliteti i dobavljaču, od 4.500 do 5.500 eura.

Zamjenik direktora Uprave kriminalističke policije Slovenije Marjan Fank kaže da je iznimno zadovoljan rezultatima ove međunarodne akcije policije. Ali svjestan je da uhićenjem dilera i krijumčara oružja nije iskorijenjen organizirani kriminal, pa stoga poručuje da je policija odlučna u nakani da to učini.

Komentara 2

EL
ElCapitan
07:58 16.05.2012.

gde nam je bre EU jovan sada da nam kaze kako su alpski srbi kulturan narod

DZ
dzukaficuka
16:42 16.05.2012.

On je EU OVAN sad suti i pijeva Eurovizijon ti Zslo same LOPINE i pokvarenjaci otkad su uslu u Sengen jako su se osilili da nebi pregorili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije