Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I NJIMA JE DOSTA

Zapanjujući prizori iz SAD-a: Policajci masovno kleče na ulicama, znate li zašto?

Foto: REUTERS/PIXSELL
1/2
03.06.2020.
u 13:25

Jedan od trenutaka koji je najčešće bio zabilježen jest onaj kad su policajci kleknuli ispred prosvjednika i to ispred Hotela Trump International.​​​​​​​

Prošlog tjedna policajac Derek Chauvin ubio je Afroamerikanca Georgea Floyda, nakon čega su uslijedili prosvjedi, a često i nemiri pa čak i sukobi s policijom. Više od 26 saveznih država aktiviralo je svoje Nacionalne garde, a potom su se poput požara na društvenim mrežama proširile snimke koje su zapanjujuće. 

Brojni policajci snimljeni su kako kleče pognutih glava u znak solidarnosti s prosvjednicima, a zabilježeni su i slučajevi kad su se policajci i sami pridružili prosvjednicima i marširali nekim od američkih gradova. 

Jedan od trenutaka koji je najčešće bio zabilježen jest onaj kad su policajci kleknuli ispred prosvjednika i to ispred Hotela Trump International.

 

 

Ne samo što su policajci počeli klečati ispred prosvjednika već su same policijske postaje na Twitteru počele objavljivati snimke kako to čine. Svaki put reakcija je bila identična: prosvjednici koji pružaju ruku policajcima, grle se s njima te im zahvaljuju. 

Klečanje na jednom koljenu smatra se prosvjednom gestom s kojom je prvi počeo sad već legendarni igrač američkog nogometa Colin Kaepernick u znak policijskog prosvjeda prema crncima. On je zbog toga dobio otkaz, a to su počeli raditi i drugi sportaši. 

Video: Fayetteville Police

 

 

VIDEO: Miami

 

VIDEO: Des Moines 

 

 

VIDEO: Omaha  

Komentara 24

MA
marli
14:31 03.06.2020.

Dok oni kleče za suosjećanje nad nepravednom tragedijom "ugroženi" im pljačkaju, kradu i provaljuju... pa ti budi pametan...

NI
niko63
14:49 03.06.2020.

To ne znači da podržavaju ovakve nasilne prosvjede nego da suosjećaju zbog tragčine smrti koju je prouzročio njihov kolega. Najbolji dokaz da nema govora o rasizmu je početna slika, koliko je crnaca među tim policajcima.?

DU
Deleted user
14:45 03.06.2020.

Zato što su se us...i od antifa koji ubiše umirovljenog kapetana policije afroamerikanca. Toliko o rasizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije