Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj u sad-u

Zapalio nuklearnu podmornicu jer nije htio biti na poslu!

podmornica (1)
Reuters/Pixsell
11.08.2013.
u 15:05

Casey James Fury osuđen je na 17 godina zatvora, a u utorak je američka mornarica objavila da povlači USS Miami iz aktivne uporabe jer si ne može priuštiti popravke.

Casey James Fury jednostavno nije htio biti na poslu,a njegov potez američku mornaricu koštao je gotovo pola milijarde dolara, donosi CNN.

Fury je priznao da je podmetnuo požar na američkoj nuklearnoj podmornici USS Miami u svibnju 2012. dok je bila u pristaništu. U ožujku je osuđen na 17 godina zatvora te treba platiti oko 400 milijuna dolara odštete. No, američka mornarica neće vidjeti ni približnu količinu tog novca, a u utorak je objavila da povlači USS Miami iz aktivne uporabe jer si ne može priuštiti popravke.

U požaru koji je Fury podmetnuo ozlijeđeno je 7 ljudi. Prvi požar podmetnuo je u podmornici, a drugi, tri tjedna kasnije kada se podmornica nalazila na suhom vezu podmetnuo je ispod nje.

Istražiteljima je priznao da je požare podmetnuo jer je patio od snažne anksioznosti te je na taj način pokušao ostati bez posla.  

>> Iran pokazao zube: Podmornica i razarač u Hormuškom tjesnacu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije