Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović i Tadić

Zamjeraju Josipoviću što se u P. Dvoru nije "osobno ispričao"

tadic
Marko Lukunić/Pixsell
05.11.2010.
u 07:53

Zamjerili su hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću što se u Paulin Dvoru nije "osobno ispričao" srpskim žrtvama kao što je to učinio srbijanski predsjednik na Ovčari za hrvatske žrtve

Neki beogradski mediji, tražeći "dlaku u jaju", zamjerili su hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću što se u Paulin Dvoru nije "osobno ispričao" srpskim žrtvama kao što je to učinio srbijanski predsjednik na Ovčari za hrvatske žrtve.

-  Ovdje sam da još jednom uputim riječi isprike, iskažem žaljenje i stvorim mogućnost da Srbi i Hrvati, Srbija i Hrvatska, otvore novu stranicu povijesti - izjavio je Tadić u Ovčari, piše tabloid Alo i nastavlja kako je Josipović u Paulin Dvoru rekao kako „žrtve zaslužuju ispriku“, ali "nije rekao da se on osobno ispričava, kao što je to Tadić nekoliko puta ponovio".

Mediji u Srbiji navode izjavu Save Štrbca koji zamjera Tadiću što nije načeo temu o stanarskim pravima izbjeglih Srba i nestalim Srbima, a udruge izbjeglih Srba traže utvrđivanje "pune istina o tome što se događalo prije i tijekom rata u Vukovaru i da se nalogodavci i počinitelji zločina nad vukovarskim Srbima izvedu pred lice pravde". Šešeljev radikal Aleksandar Martinović Tadićev posjet Vukovaru naziva skandaloznim.

- Skandalozno je što se Tadić otišao ispričati Hrvatima koji 5. kolovoza, dan najvećeg etničkog čišćenja nakon Drugog svjetskog rata, slave kao svoj nacionalni praznik - mudruje Martinović.

Komentara 24

PO
poirot
09:00 05.11.2010.

Eh, sada mudruje Martinović. To je fakat. A što se Hrvatima ne sviđa što se i Srbi skupa ne vesele i ne slave konačno rešenje srpskog pitanja u Hrvatskoj to je druga stvar.

KU
kumajanja
09:04 05.11.2010.

Ovo je greška naseg Prezidenta.Da sam ja prezident...ja bih kao covjek, KLEKNUO na svakom grobu gdje su nevini ljudi likvidirani....to jednostvano pijetet nalaze.

SM
Smijesko
14:16 05.11.2010.

05.11.2010. u 10:55h NNN333444 je napisao/la: Vojvodina koja je bila dio Hrvatske ++++++++++++++++ 05.11.2010. u 12:40h vendetta je napisao/la: NNN333444 : Kada je to pa Vojvodina bila deo Hrvatske? Jesi li ti pao sa kruške, kada tako izvrnute i nee utemeljene komentare šalješ? Pre nego što na forumu sledeći put ispljuneš nekakvu bukagiju, pokušaj barem malo da to istorijski utemeljiš u nečemu, pa da to ima nekakvog smisla!!!. Vojvodina je možda bila deo Austoro-Ugarske, ali Hrvatske NIKADA, i niti će je biti!!!. +++++++++++++++++++++++ A što je sa Bokom Kotorskom i Srijemom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije