Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Požegi

Odvjetnica osumnjičenog za smrt vojnika: Priznao je. Zamjenik načelnika: Ne možemo govoriti o motivu

Slavonski Brod: Privedeni mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi u pratnji policije izlazi iz zgrade  Županijskog državnog odvjetništva
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
16.04.2023.
u 21:50

"Naši policijski službenici su bili u redovitoj ophodnji i bez ikakvog poziva su nakon nekoliko minuta došli na mjesto događaja. Zatekli su žrtvu i nekoliko građana. Tu je bio i počinitelj, ali u tom trenutku nismo znali da je to on", rekao je Dalibor Bauer, zamjenik Policijske uprave požeško-slavonske. Odvjetnica osumnjičenog potvrdila je kako je on priznao počinjenje djela.

Dalibor Bauer, zamjenik Policijske uprave požeško-slavonske govorio je o slučaju preminulog 21-godišnjeg vojnika, Jakova Bočkaja. "U ovom trenutku ne možemo ni govoriti o motivima. Činjenica je da su se i počinitelj i žrtva poznavali. Zajedno su bili u izlasku, krenuli su zajedno kući i dolaskom do vozila počinitelja došlo je do verbalne prepirke te tjelesnog napada na žrtvu", rekao je Bauer. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da je jedan od sudionika bio pod utjecajem alkohola, javlja Dnevnik Nove TV.

"Naši policijski službenici su bili u redovitoj ophodnji i bez ikakvog poziva su nakon nekoliko minuta došli na mjesto događaja. Zatekli su žrtvu i nekoliko građana. Tu je bio i počinitelj, ali u tom trenutku nismo znali da je to on", priča o pronalasku unesrećenog. "Ne vidimo nekakav velik razlog zbog kojeg je trebalo doći do ovakvog sukoba, osobito do ovako teških posljedica. Prema onome što smo do sada utvrdili, to ne upućuje da se moglo raditi o nekakvom ozbiljnom verbalno-fizičkom sukobu, ali su posljedice najteže koje su mogle biti", rekao je o toku istrage.

Odvjetnica osumnjičenog 20-godišnjaka Anita Pezer rekla je kako je njezin branjenik sve detaljno objasnio, te priznao djelo koje mu se stavlja na teret. 'Određen je istražni zatvor, bio je predložen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Pisat ćemo žalbu, jer nemaju što svjedoci reći pored njegovog priznanja. Okrivljeni je tijekom davanja iskaza detaljno objasnio sve okolnosti slučaja i obzirom na to u pravnom smislu smatram da nema razloga za određivanje istražnog zatvora', potvrdila je za Danas.hr.

Određen jednomjesečni zatvor 

Sudac istrage  Županijskog suda u Slavonskom Brodu, Slaven Vidmar odredio je u nedjelju jednomjesečni istražni zatvor za 20-godišnjaka koji je u subotu u Požegi nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske u Požegi, a koji je u nedjelju preminuo. "Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno osobito teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Razlog za određivanje istražnog zatvora je mogućnosti štetnog utjecaja na svjedoke", rekao je nakon zatvorenog istražnog ročišta sudac Vidmar, zamjenik predsjednice Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

VIDEO: Preminuo mladi vojnik koji je pretučen u Požegi

Komentara 7

PO
poluvodič
23:22 16.04.2023.

5-6 godina će dobit vrlo vjerojatno.. Olakotne okolnosti: dob, ne kažnjavanost, iskreno žaljenje, priznanje, suradnja, Teletubbiesi... Otegotna: ma nije bitno.

EZ
ezer
22:52 16.04.2023.

Ima razloga za određivanje istražnog zatvora, opasnost od bijega i mogućnost ponovnog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Vrijeme provedeno u istražnom zatvoru uračunati u vrijeme odsluženja kazne.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
09:11 17.04.2023.

Požeški krvnik i ljubitelj dobre kapljice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije