Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtva preminula od ozljeda glave

Kobna svađa: Mladiću koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi određen istražni zatvor

EKSKLUZIVNO Slavonski Brod: Priveden mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.04.2023.
u 19:35

Vojnik Jakov Bočkaj zadobio je teške ozljede u predjelu glave, a od njihovih posljedica, unatoč naporima liječnika, preminuo je 16. travnja u požeškoj Općoj županijskoj bolnici. Dvadesetogodišnjak koji ga je u subotu u Požegi nasmrt pretukao, osumnjičen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u nedjelju je zatražilo istražni zatvor.

Istražni zatvor određen je 20-godišnjaku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti', zbog čega ga je policija ranije i privela. Sumnjiči se da je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka, vojnika Jakova Bočkaja zadavši mu više udaraca u predjelu glave. Od posljedica ozljeda 21-godišnjak je u nedjelju u jutarnjim satima preminuo.

Egon Ljubičić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu rekao je da je istražni zatvor zatražen za osumnjičenog 20-godišnjaka zbog mogućeg utjecaja na više svjedoka. Odmah nakon Državnog odvjetništva osumnjičenik je odveden  sucu istrage Županijskog suda. Osumnjičeni 20-godišnjak je u subotu oko 2,15 sati na parkiralištu  na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjeg mladića, pripadnika Hrvatske vojske.

Prema rezultatima istrage Policijske uprave požeško-slavonske, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta, a potom napustio mjesto napada. Ozlijeđeni 21-godišnji pripadnik HV-a prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su se liječnici  borili za njegov život. No, zbog teških ozljedama umro je u nedjelju ujutro.

VIDEO: Priveden mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi

"Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još nekoliko puta, te je nakon toga napustio mjesto događaja", stoji u priopćenju policije. Bočkaj je pronađen u nesvjesnom stanju i prevezen je u Opću županijsku bolnicu u Požegi, gdje je preminuo.

Dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi jutros je izjavio da su "tijekom jučerašnjeg jutra primili 21-godišnjeg mladića u kritičnom stanju koji je nakon reanimacije primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su se liječnici 24 sata borili za njegov život. Međutim borba nije bila uspješna i on je umro jutros u 9.20 sati". "Radilo se o ozljedama glave i neurokranije", dodao je dr. Vukoja.

VIDEO: Preminuo mladi vojnik koji je pretučen u Požegi

 

Komentara 1

VK
vječni krojf
19:55 16.04.2023.

Sutra je već na slobodi.Naše pravosuđe to tako praktikuje, zavisi i puno toga čiji je sin.Ako je kakvog moćnika onda će žrtvu proglasiti krivom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije