Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković

Zamjenik gradonačelnika Vukovara o incidentu: Još jedna u nizu kompromitacije policije i vlasti

Marko Mrkonjic/PIXSELL
03.05.2021.
u 09:38

Dodaje i kako mu nije poznato da je itko ikada iz sustava vlasti odgovarao za ovakve propuste i bio smijenjen te da se onda postavlja pitanje da li su ovi nasilnici jači od države i njenih institucija ili ih te institucije u stvari toleriraju i ne čine ništa da spriječe njihova nedjela.

Povodom incidenta u Borovu Selu, kada je jedna skupina mladića uzvikivala „Ubij Srbina„ i slično, dok ih je pratila policija koja pri tome ništa nije činila, reagirao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković navodeći kako to „verbalno divljaštvo u Borovu predstavlja još jednu u nizu kompromitacija policije, vlasti i čitavog hrvatskog društva“.

- Mi svi služimo samo da takve događaje prenesemo, ispratimo, osuđujemo i iščuđavamo se nad njima. A oni se nižu i imaju svoj kontinuitet, unatoč svima nama. Sjetimo se događaja od prije godinu dana kada je uz osiguranje policije grupa navijača „BBB-a” oslikala trafostanicu u Vukovaru s grbom HOS-a i njihovim ZDS, kaže Milaković.

VIDEO: Pupovac održao konferenciju za medije povodom incidenta u Borovu

Dodaje i kako mu nije poznato da je itko ikada iz sustava vlasti odgovarao za ovakve propuste i bio smijenjen te da se onda postavlja pitanje da li su ovi nasilnici jači od države i njenih institucija ili ih te institucije u stvari toleriraju i ne čine ništa da spriječe njihova nedjela.

- Često smo se pitali šta mi kao pripadnici srpske zajednice možemo uraditi da nam se dopusti da živimo u miru i zašto institucije Republike Hrvatske ne mogu to da osiguraju. Zar nismo preživjeli dosta stradanja i ne zadovoljava li te mrzitelje činjenica da je Srba u Hrvatskoj manje od jedne trećine predratnog broja te da se suočavamo sa problemom golog opstanka. Nažalost, vrijeme je pokazalo da su Srbi kao tema i dalje  efikasno sredstvo za dolazak na vlast i rušenje sa vlasti, za skretanje pažnje sa raznih važnih društvenih problema za koje se ne nudi adekvatno rješenje i za ostvarenje raznih drugih interesa. Tako hrvatsko društvo, nažalost, danas funkcionira. Samo je pitanje do kada će to biti održivo, zaključio je Milaković.

Komentara 28

ST
stefj
09:43 03.05.2021.

Ma incident je namjeran, vjerojatno usklađen, samo da se ne priča o tome što su lokalni Srbi napravili prije 30 godina... Vidite da su odmah reagirali i Pupovac i Beograd i mediji gdje je vijest o pijanim navijačima ispred vijesti o jezivom zločinu pred 30 godina...

Avatar ..SHEDOW..
..SHEDOW..
09:40 03.05.2021.

Nije li bolesno i veleizdajnički da zamjenik gradonaćelnika grada HEROJA Vukovara zakonski može biti netko ko mrzi sve što u sebi ima slovo H???

DJ
DjD
09:56 03.05.2021.

Maknuta pozornost sa toga da je prije 30 godina izmasakrirano 12 policajaca. I da za to nitko nije odgovorao. I da dio onih koji su to, ne u najmanju ruku podržavali, već sudjelovali u tome i dalje mirno živi i čeka slijedeću priliku za ostvarenje velike srbije. Izrežirano a sve kako je krnulo 90-e i grupe "Labrador" gdje se HR pokušava prikazati kao držvava u kojoj su Židovi i Srbi u opasnosti od pomahnitalog ustaštva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije