Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČAN PREGLED TJEDNA

Cijela Hrvatska od jučer gleda u svoje pametne telefone i čeka

Dragan Kovačević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
11.04.2021.
u 08:43

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota 3. 4. 2021.

Uvijek nas iznenadi koliko naši novinari mogu nisko pasti. Zamislite, samo zato što je veliki braco Zdravko podmitio sudačku prvu momčad i klupu za rezerve, samo zato što je braco u bijegu, samo zato što je mlađi braco dobio četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a da je dobio mjesec više trebao bi na odsluženje odmah, novinari su pomislili da će i Zoran Mamić, samo zato što je malo produljio boravak u Dubaiju, prevariti hrvatsko pravosuđe. Normalno, Zoran je s gnušanjem odbio takve insinuacije i spreman je, umjesto Dinamove, sjesti na klupu nogometne momčadi kaznionice u Glini. Samo ne baš odmah.

Nedjelja 4. 4. 2021.

U hollywoodskim vesternima konjica uvijek dođe u zadnji čas i spasi dobre momke u okruženju zlih. U životu, konjica jako često stigne prekasno. Za malenu djevojčicu iz okolice Nove Gradiške, koja je posljednjih nekoliko mjeseci svog kratkog života proživjela pakao, naša je konjica stigla prekasno. Ne pomažu kletve s društvenih mreža, ne pomaže sada nabrajanje tatinih prijestupa ni eventualnih propusta teta iz socijalne skrbi, ne pomažu ni molitve na Uskrs. Tihi vapaj dvogodišnje Nikoll nismo čuli na vrijeme. Neka nam to bude upozorenje, jer, ako samo malo oslušnete, stotine drugih, prezrenih i slabih i dalje zovu u pomoć. Za njih još ima nade...

Ponedjeljak 5. 4. 2021.

O. K., Hrvatskoj je trebalo samo nekoliko dana da se sabere nakon vijesti o tragediji u Novoj Gradiški i, dok si rekao Centar za socijalnu skrb, postali smo najveći stručnjaci za socijalu. Interesantno, najveće stručnjakinje za socijalu postale su dvije glumice, Jelena i Nataša, koje su u nekoliko sati odmah skužile o čemu se tu radi i omču bacile oko vrata socijalnih radnica i radnika, koji svaki dan, dok se one probude nakon noćne intifade za tipkovnicom, obiđu nekoliko desetaka socijalnih slučajeva i tri puta obrišu pljuvačku s obraza. Uglavnom, zaključak je da su socijalni radnici uhljebi i da moraju biti kuš dok Jelena i Nataša ne srede stvari s ministrom. Šteta što čovjek nema čarobni štapić pa da Jelenu i Natašu samo jedan dan pretvori u socijalne radnice pa da nam pokažu kako se to radi.

Utorak 6. 4. 2021.

Gori i pokvareniji od hrvatskih novinara jedino su oporbeni političari. Zamislite koliko su jadni kada za nestašicu lijekova i činjenicu da su i onkološki pacijenti počeli oskudijevati lijekovima zbog milijardi koje hrvatsko zdravstvo duguje veledrogerijama optuže Plenkija! Kao da je Plenki kriv što niste pazili na zdravlje, sada je Plenki kriv što ste sjedili na propuhu i s mokrom kosom izlazili vani! Dajte se saberite malo. Pazite što jedete, rano idite spavati, uvijek se dobro pokrijte pa vam neće trebati lijekovi. Postali smo razmaženi. Malo se zakašljemo, odemo u ljekarnu i očekujemo da ćemo moći dobiti lijek.

Srijeda 7. 4. 2021.

Tužno je koliko smo se spremni odricati vlastitog identiteta da bismo zadovoljili diktate nekih tuđih centara moći. Zamislite, uhitilo ponovno Dragana Kovačevića, i to samo zato što je navodno namjestio frendu održavanje informatičke opreme u Janafu, a ovaj mu se, poštujući našu nacionalnu tradiciju, odužio kako je znao i umio. Čovjek je dobio manji posao, u vrijednosti nekoliko desetaka milijuna kuna, i normalno je da se frendu Draganu odužio kupivši mu mali stan u centru Zagreba. Nevjerojatno je da se zbog toga čovjeka zatvara. Krenemo li tako ljude zatvarati, nitko se više neće baviti ni politikom ni upravljanjem javnim poduzećima.

Četvrtak 8. 4. 2021.

Cijela Hrvatska od jučer gleda u svoje pametne telefone i čeka. Ljudi se sudaraju na ulici, bilo je i nekoliko automobilskih nesreća, jer svi bulje u mobitele, ali poruka nema. Izgleda da Zokinoj pozornosti nije prineseno da mu je Udba uhitila frenda Dragana iz Slavonske, gdje su s društvom znali i u koroni malo popevati, popiti nekoliko gemišteka i diviti se brojaču peneza za šankom. Svi smo očekivali da će se Zoka, pravdoljubiv kakav je od jučer postao, baciti na bajunet za Dragana i razornim SMS-ovima ismijati njegove tamničare, ali, izgleda, od toga ništa. Očito je lakše vrijeđati Plenkija, Šeksa, Njonju, Pupija, Sarnavku i Puhovskog nego reći koju lijepu riječ za frenda iz Slovenske.

Petak 9. 4. 2021.

Narod se od jutra okuplja po trgovima većih gradova, kumice na Dolcu nose crni flor, djeca su puštena iz škola, radnici iz dvije preostale tvornice, automobili su se oglasili trubljenjem, crkve su se oglasile tužnom zvonjavom. Hrvatska žali. Kako i ne bi. Umro je naš princ Philip. U cvijetu starosti u čiloj 99. godini umro je muž naše engleske kraljice Beti. Princ je 75 godina živio kao fikus, a kada bi otvorio usta, nebuloze koje su iz njih izlazile prepričavale su se godinama, ali iz nekih razloga urednici hrvatskih medija vole britansku dinastiju i bombardiraju nas vijestima o okrunjenim glavama, njihovim problemima s nevjestama, ljubavnicama i sličnim tricama i kučinama.

Komentara 9

DU
Deleted user
11:27 11.04.2021.

Ako će Jelena i Nataša sređivati stvari na kraju će doći na ideju da je za sve kriv neki neimenovani muškarac. Feminizam ne rješava probleme, stvara nove.

VI
vidum
10:15 11.04.2021.

Lako za sudaranje pješaka. Problem su sudari automobila kojima su glavni uzrok mobiteli.

Avatar Glumica
Glumica
16:52 11.04.2021.

Čekaj malo!!! Ovaj frajer što je imao pare i u cipelama je vani i ponovno uhićen ili je to stara slika. Jer ako je vani.... Treba baciti bombu na zagrebački sud. Neda mi se čitati jer mi se riga kad pomislim koliko je korumpiran sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije