Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPONZA (IDS):
Povratak na članak

'Zakon o poljoprivrednom zemljištu vodi u još veću centralizaciju'

U IDS-u smatraju da bi jedinice lokalne samouprave trebale provoditi natječaj za dodjelu zemlje

Komentari 1

DJ
djaparic
20:08 11.02.2013.

Pankretić je išao 2001 u Račanovoj Vladi da sa državnom zemljom mogu raspolagati ; 1. ministarstvo , 2 . općine i gradovi . Predsjedniku Mesiću sam 2001 rekao da to na lokalnoj razini neće funkcionirati jer je tu puno posla ! Nije centralizam ! Sporno je što Vlada neće seljacima prodati zemlju već se ponaša poput feudalca , sa dvostrukom mogućom ponudom ! Izbacili su Obiteljsko gospodartvo ! 50 % novca od prenamjene i 50 % od državnog treba ići u Fond za razvoj poljoprivrede , a seljacima prodati zemlju sa rokom otplate do 20 godina . Ako se ne postigne dogovor sa Vladom tražiti će se drugi predlagatelj i sakupiti 10 % potpisa za referendum !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.