Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJALIZIRANO VOZILO

Zaklada Novo sutra donirala vozilo društvu oboljelih od multipleskleroze

Zoran Oljača
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
28.06.2019.
u 14:54

Govoreći o donaciji iz Zaklade Novo sutra kazali su kako su sretni što i na ovaj način mogu pomoći oboljelima od ove teške bolesti kao i da je ova donacija samo jedna u nizu od 2016. godine kada je Prvo plinarsko društvo osnovalo Zakladu.

Zaklada „Novo sutra“ donirala je Društvu multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije kombi vozilo potpuno prilagođeno nepokretnim i teško pokretnim osobama s ugrađenom specijaliziranom rampom koja omogućuje ulazak osobama u invalidskim kolicima.

Predsjednik Društva multiple skleroze vukovarsko-srijemske županije Zoran Oljača kazao je kako je uz kupovinu i preradu vozila Zaklada Novo sutra financirala i druge troškove poput osiguranja i troškove registracije vozila te da ukupna vrijednost donacije iznosi 270.000 kuna.

-Ovo vozilo znači nam jako puno jer brinemo o našim teško pokretnim i nepokretnim osobama. Cilj nam je raditi na podizanju kvalitete života i dostojanstva osoba s multiplom sklerozom, omogućiti im psihofizičku rekreaciju, organizirati različite radionice koje podižu psihopozitivnu misao i sliku oboljelih osoba te pomoći im u integraciji u redoviti život zajednice, a kako bi sve to postigli bilo nam je neophodno vozilo, rekao je Oljača.

Prema podacima Društva oni okupljaju oko 80 članova te kroz razne projekte zapošljavaju gotovo 30 osoba. Između ostalih zaposlili su i 24 osobna asistenta kao i dvije gerantodomaćice.

Govoreći o donaciji iz Zaklade Novo sutra kazali su kako su sretni što i na ovaj način mogu pomoći oboljelima od ove teške bolesti kao i da je ova donacija samo jedna u nizu od 2016. godine kada je Prvo plinarsko društvo osnovalo Zakladu.

-Do sada smo financirali 12 do 13 projekata ukupne vrijednosti oko 2 milijuna kuna. Jednom godišnje objavljujemo natječaj i doniramo 4-5 većih projekata razvojnog karaktera koji mogu nešto ponuditi zajednici, a svake godine stipendiramo i deset studenata, rekao je upravitelj Zaklade Davor Relatić.

Izvršna direktorica Saveza društva multiple skleroze Hrvatske Dijana Roginić kazala je kako u svojoj bazi podataka imaju preko 3.000 oboljelih od multiple skleroze ali i da se procjenjuje kako je u Hrvatskoj broj oboljelih od ove bolesti oko 6. 200 građana. Pojasnila je kako je multipla skleroza neizlječivo neurološko oboljenje s progresivnim tijekom koji dovodi do trajne i teške invalidnosti te da uglavnom obolijevaju mladi ljudi od 20 do 40 godina života

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije