Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj otoka lampeduse

Zagrljeni na dnu mora: Ronioci su iz mora izvukli još 70 tijela imigranata

Lampedusa (1)
Reuters/Pixsell
06.10.2013.
u 18:36

Papa Franjo je tijekom nedjeljnog angelusa ponovno podsjetio na tragediju i kazao kako je na otok Lampedusu uputio svoga izaslanika monsignora Konrada Krajewskog.

RIM - Ronioci su u nedjelju iz mora izvukli još 70 leševa, od 15 muškaraca i jedne žene, tako da sada ima službeno 181 poginuo u tragediji koja je pogodila imigrante na putu iz Afrike u Italiju kada je njihovo plovilo potonulo u četvrtak pokraj otoka Lampeduse.

Nastavljeno je traganje za poginulima nakon nekoliko dana nevremena i nemogućnosti roniocima da tragaju za nestalima od ukupno 518 izbjeglica koliko ih se nalazilo na plovilu u trenutku brodoloma. Tragediju je preživjelo samo 155 imigranata. Spasilačke ekipe kažu da se plovilo nalazi na dubini od oko 50 metara i da se tijela imigranata naziru. Neki parovi su zagrljeni dočekali smrt u potonulom plovilu.

\"My baby… finish\", sa sucima u ocima priča imigrant iz Eritreje. Drugi 30-godišnjak kaže plačući kako su krenuli plovilom iz Libije, on i njegova obitelj, odnosno žena i dijete. Ostao je sam. Njegova obitelj je \"khalas\", gotova.

Papa Franjo je tijekom nedjeljnog angelusa ponovno podsjetio na tragediju i kazao kako je na otok Lampedusu uputio svoga izaslanika monsignora Konrada Krajewskog.

\"Molimo se za sve u tišini, za tu našu bracu i sestre, žene, muškarce, djecu. Prepustimo srce placu, molimo se u tišini\", kazao je Papa Franjo u današnjoj molitvi angelusa.U srijedu bi na otok Lampedusu trebao stići i predsjednik Europske komisije Barosso. O toj tragediji i sprječavanju novih, trebalo bi se raspravljati 24. listopada na sastanku na vrhu EU u Bruxellesu.  

>> Bijeli lijesovi s medvjedićima za mališane poginule kod Lampeduse

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije