Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć za obnovu

Zagrebačka banka dodala novu opciju: Otvaranje računa za obnovu od potresa

Zagreb: Pročelje banke na Trgu bana Jelačića ukrašeno crveno-bijelim kvadratićima
Matija Habljak/PIXSELL
09.05.2023.
u 11:29

Korisnik se mora obratiti Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zatražiti sredstva pomoći za obnovu, a otvaranje računa je potpuno besplatno

Početkom svibnja Zagrebačka banka otvorit će mogućnost otvaranje računa za obnovu od potresa u svim svojim poslovnicama. Račun će biti namijenjen obnovi na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije. 

Ovaj namjenski račun mogu otvoriti građani, vlasnici nekretnina oštećenih u potresu kojima je potrebna pomoć za obnovu svojih nekretnina. No, prije se moraju obratiti Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zatražiti sredstva pomoći za obnovu. Korisnik ne plaća naknade za otvaranje računa, on je u potpunosti besplatan, a za njega neće biti potrebna ni dodatna dokumentacija o samoj nekretnini. Račun u banci mogu otvoriti i korisnici koji nemaju račun u Zagrebačkoj banci. 

Sredstva će se isplaćivati shodno rješenju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a korisnicima on-line bankarstva omogućen je uvid u stanje i promet po računu. U slučaju da tražitelj pomoći odustane od projekta, sredstva se vraćaju u državni proračun po nalogu Ministarstva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije