Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poražavajući rezultati Eurotesta

Zagrebački pješački prijelazi među najnesigurnijima u Europi

zebra
Arhiv VL-a
15.12.2009.
u 15:09

Svrha je testiranja osigurati pješacima što sigurniji prijelaz preko pješačkih prijelaza. U Europi svake godine pogine 8000 pješaka, i to većina na pješačkim prijelazima što je apsurdno - rekao je voditelj projekta.

U Europi svake godine pogine 8000 pješaka, od kojih većina na pješačkim prijelazima što je apsurdno. Zbog toga se i provodi projekt Eurotest čiji je cilj učiniti promet što sigurnijim za najugroženije skupine, poput osoba s invaliditetom, djece, starijih osoba i korisnika javnog prijevoza - rekao je Drako Brozović, voditelj projekta Eurotest čiji je cilj ispitivanje sigurnosti pješačkih prijelaza u tridesetak europskih gradova na  današnjoj konferenciji za novinare u HAK-u .

U Hrvatskoj su testirani Dubrovnik, koji je zauzeo sedmo mjesto, i Zagreb koji je na dnu ljestvice.

- Svrha je testiranja osigurati pješacima što sigurniji prijelaz preko pješačkih prijelaza. U Zagrebu je najnesigurnijim pješačkim prijelazom proglašen onaj na križanju Zvonimirove ulice i Trga žrtava fašizma.

- Ta je zebra nesigurna zbog toga što je promet na tom križanju izuzetno gust. Automobili uglavnom voze brže nego što bi smjeli, a i tramvaji pogoršavaju situaciju. Pješacima nije pregledno i to im stvara nesigurnost - dodao je Igor Novačić, zamjenik voditelja Eurotesta.

Ključne riječi

Komentara 10

KA
karambita
17:16 15.12.2009.

U pitanju je samo kultura vozaca. U Hr. se vozi nasilnicki, a pogotovo u Zagrebu. U Hr. prije nego sto stupis nogom na zebru, moras prije toga napisati oporuku.

OB
-obrisani-
18:24 15.12.2009.

srpska propaganda.............. kod nas je sve najbolje

MM
Mladen Miletić
15:36 15.12.2009.

Koji kur... čemo u EU kada se tamo gine na pješačkim prelazima. Pozor Hrvati koristite se automobilima to su oni pobjednici na pješačkim prelazima. U Njemačkoj je zebra - znak uvjek crveno za vozača ako nema semafora a ZELENO zaa pješaka. Gaziti pješaka na zebri je isto kao da ga je na NOGOSTUPU pogazio kazna ispod 5 godina je zločin sudski !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije