Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijagnoza
Povratak na članak

Zagrebačka liječnica prva iščitava dijagnozu iz fotografije oka

Iridologinja dr. Ivana Blažević nepogrešivo tumači promjene boje ili lezije u šarenici oka. Čak i kad joj pacijenti ne kažu ni riječ o svojim simptomima.

Komentari 20

SA
santovena
12:50 09.05.2010.

Koliko to košta?

VL
Avatar pozitiva
pozitiva
22:46 09.05.2010.

Ovo je zaista istina.Govorim iz vlastitog iskustva.Prije nekoliko godina,prilikom posjete jednom centru u Zg-u,gostovala je jedna lijecnica neurokirurg iz Kijeva,koja se uz svoj posao bavi i alternativnom medicinom i koja je izmedu ostalog iridolog. Iz moje sarenice oka ona mi je procitala bolesti i sve je bilo tocno.Naprosto,ovo nisu nikakvi sarlatani.Ovo su zaista lijecnici koji govore istinu.Druga je stvar sto je to za nas novost i sto ne postoji takva vrsta obrazovanja kod nas,ali to ne znaci da ne postoji u inozemstvu.

VL
Avatar Uzorak
Uzorak
09:46 09.05.2010.

Analiza zdravstvenog stanja pregledom očiju poznata je i prije mnogo tisuća godina u Ayurvedkoj medicini...ponovno suvremena medicina otkriva toplu vodu !

VL
LI
lija11
09:59 09.05.2010.

Bio sam na tom pregledu prije 10 god. na Trešnjevci, samo su me isprepadali sa informacijama-SVAKOM MOGU DOKAZAT DA JE BOLESTAN - A NEZNAJU KAKO POMOĆ !!! Sve je to samo biznis za znatiželjne , i dio prevare !

VL
SA
samar
10:23 09.05.2010.

Pogledajte Jaci Jacetini i Ivi Jovi Josipoviću u okice, siguran sam da će te im diagnosticirati potrebu egsorcizma.

VL
DR
dreamteam
10:54 09.05.2010.

Naravno da se sve cita u ocima.I dusa.

VL
UT
utatica
12:39 09.05.2010.

ovo podsjeća na one mahnite učitelje u Waldorskoj školi obrazvoane (duhovno) u waldorskom sustavu koji su i klincima i roditeljima koješta dijgnoasticirali bez da su završili i jedan semestar medicine zajedno s utemeljiteljem antropozofske sekte Rudolphom Steinerom te davali klincimaima neke homeopatske granule, no nisu se na tome zaustavili već su samouvjereno organizirali za obrazvoane učitelje državnih škola tečajeve (naravno koje su ovi masno platitli) pa ih uz malo ugodnog druženja i pijenja čaja \"podučili\" kakve forme valja crtati sa hipoeraktivnom djecom da bi se ova smirila a da klince u waldorfskoj školi nisu mogli smiriti iako su samo crtali forme, slušali bajke primjerene vrtičkkoj dobi, hodali s upaljenimn svijećama, plesali i igrali se. Slažem se s lijom11, sve je to samo unosan biznis i zavlačenje ruke u džep očajnicima.

VL
OB
-obrisani-
13:33 09.05.2010.

Da, a ja gatam iz probavljenog graha.....

VL
TE
Televizor
13:48 09.05.2010.

iridologija se smatra pseudoznanošću. nema uporišta u činjenicama. moglo se to navesti u članku. ovako ćemo u ponedjeljak imati kolonu pred njenom ordinacijom. dobra reklama.

VL
DO
doktorica
14:20 09.05.2010.

a zatim se usko specijalizirala na Cape institutu iridologije – objašnjava liječnica koja se u Zagreb doselila zbog “previše kriminala u Južnoafričkoj Republici”......pa je sad našla milje u kojem nema kriminala ,samo čisto poštenje....

VL
BI
biventthx
14:56 09.05.2010.

Zamolii bih redakciju vecernjeg.hr da ne objavljuje ovakve clanke o pseudoznanostima i naucno dokazanim neistinama. Ako vec smatrate vasom duznoscu da informirate javnost onda to cinite kako treba i u novinskim clancima objavite i one studije koje pod kontroliranim uvjetima dokazuju da iridologija sluzi samo punjenju dzepova onih koji se njome bave a sve na racun naivnog naroda. Ovako nedorecen clanak pruza krivu sliku da gospodja dr. ....... samo jednim pogledom u vase oci moze ustanoviti da ste se prije 30 godina pojeli kvarne zgance. Ovakvi clanci ugrozavaju vecernjak praveci od njega zutu stampu.

VL
EH
Ecce homo
19:41 09.05.2010.

Onima koji ne vjeruju : Zemlja je ravna. Tko tvrdi drukčije, taj je pseudo-nanstvenik. Jako poznato, zar ne?

VL
Avatar Uzorak
Uzorak
16:19 09.05.2010.

Analiza zdravstvenog stanja pregledom očiju poznata je i prije mnogo tisuća godina u Ayurvedskoj medicini tj. Ayurvedi !

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
21:46 09.05.2010.

Moja susjeda sve to vidi u salici kave.

VL
ŠI
Šiljka
22:42 09.05.2010.

Istina, zvuči nevjerojatno, no mene su hormonski problemi, koji su počeli s 13 a trajali do 32. god. života (ginekologija nemoćna, svi nalazi u redu!) nagnali iridologu-homeopatu ukrajinskog podrijetla koji živi i radi u Osijeku. I bar da sam prijeije išla!! Prošlo je 5 godina, koliko mora proći bez recidiva da bismo bili izlječeni, i ja sam još uvijek posve zdrava, ciklusi uredni, sve kao nikad prije, a ako se opet nešto poremeti, znam kome se obratiti! Previše sam godina imala te probleme da bi ovo bilo slučajno. Ali, zahtijevalo je to redovite kontrole i disciplinirano uzimanje homeopatskih remedija 4 pune godine, svaki dan tri puta! U svim uvjetima, gdje god se nalazila! Dakako da se preskoči ili zaboravi koji put, ali nisam jedina izlječena. Prijateljici se povlače simptomi alergija i astme ( i sama sam imala nadraženost grla zbog posla i gušeći suhi kašalj mjesecima, homeopatijom je prošao kao od šale)...Divno! No, tko ne vjeruje ni neće. Ali istina je i postoji, jer tjera tijelo da si samo pomogne. Nema štete, sve je prirodno i svakome bih preporučila. Bar onima koji su skloni isprobati nešto novo, jer ovo je grana medicine i to ne može raditi bilo tko. Meni je preokrenulo život. Ne bih inače ni spomenula. Alternativna medicina je zakon! Uz dužno poštovanje klasičnoj.

VL
SL
Sergina-Lea
23:25 09.05.2010.

Zanimljiva dijagnostika.. Vrlo precizno i zanimljivo koliko se podudara sa službenim rezultatima zdravstvenih stanja pacijenata u klasičnoj medicini...

VL
LE
leonardo1947
04:10 10.05.2010.

Dobra stara provjerena Iridiologia. Vrlo pouzdana metoda. jedino je problem znati pravilno \"procitati\" nalaz. Drago nam je cuti da se i u HR koristi. Pozdrav iz USA.

VL
BU
bumajpe
07:40 10.05.2010.

to u Zagrebu postoji preko 10 godina

VL
AL
Albireo
16:46 30.08.2010.

Evo, kad gledam što je rekla novinarki \"U ranom ste djetinjstvu imali tešku upalu pluća, već godinama imate problema sa sinusima, a i jetra vam slabije radi. Uzrok su neki lijekovi koje ste dulje vrijeme pili i prevelika izloženost stresuu u posljednjih godinu dana... Također morate pripaziti na prehranu jer vam u želucu nedostaje enzima za razgradnju hrane... Obiteljski ste skloni migreni i blagom obliku artritisa, a i tlak vam je vrlo nizak\" ... mogu samo primjenit da je meni pogodila od prve do zadnje riječi, a da mi uopće nije pogledala u oko! Svaka joj čast, mala pogađa i na daljinu!

VL
AL
Albireo
16:52 30.08.2010.

Večernji, ja isto dijagnosticiram alternativno - čitam iz otisaka prstiju. Cijena - prava sitnica -500 € po osobi. Trebala bi mi reklama. Koliko kod vas dođe jedan ovakav članak?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.