Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvatili Slovenca

Riješili su milijunsku pljačku u Zagrebu! Predao joj ružu pa izvukao pištolj...

Eurotower
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
03.11.2017.
u 17:23

Osumnjičenog slovenskog državljanina tereti se zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojništva i nedozvoljene uporabe osobnih podataka

PU zagrebačka izvijestila je danas da je dovršena kriminalistička istraga o krađi iz trgovine plemenitih metala na zagrebačkom Trnju, počinjena u ožujku ove godine, te da je osumnjičen četrdesetogodišnji slovenski državljanin.

Tom prilikom odnesen je novac, zlatne poluge i predmeti, u vrijednosti 1,8 milijuna kuna

Osumnjičenog slovenskog državljanina tereti se zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojništva i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.  

Istragu su proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Novo Mesto.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 8. ožujka 2017. u Zagrebu osumnjičeni ušao u poslovnu zgradu u Ulici Ivana Lučića, lažno se predstavio koristeći lažnu osobnu iskaznicu te se potom dizalom popeo do trgovine za otkup plemenitih metala.

Ušavši u trgovinu osumnjičeni se lažno predstavio zaposlenici koristeći istu lažnu osobnu iskaznicu te joj predao ružu povodom Dana žena koju je donio sa sobom i rekao da je došao prodati zlato. Tijekom obavljanja formalnosti oko kupoprodaje zaprijetio je pištoljem zaposlenici i počinio razbojništvo te otuđio novac, zlatne poluge i druge zlatne predmete.   

Nad osumnjičenim se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i druga kaznena djela na području Zagreba.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Eurotower
1/12
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Roy Bean
Roy Bean
17:55 03.11.2017.

A kako je "slovencu" ime? Milorad, Radivoje ili Hasan?

SA
sani1
10:19 04.11.2017.

Ajde dobro je, iznenadilo bi me da je Hrvat, katolik, domoljub. Oni ne kradu.

LA
lakočemo
19:28 03.11.2017.

ante!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije