Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatna degustacija

Zagorci prvi u Hrvatskoj dobivaju tri vinomata

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
01.04.2014.
u 08:57

Inače, ideju izravne povezanosti proizvođača i potrošača, rekao je prilikom posjeta Krapini koordinator projekata u EU Hans Lügner, podržavaju i u EU

Nakon bankomata, mljekomata i jajomata, Zagorci od danas na tržište uvode još jedan sofisticirani uređaj za prodaju svojih poljoprivrednih proizvoda – vinomat.

Besplatna degustacija

Najpoznatiji proizvođač vina iz desinićkog kraja Darko Hajduk, danas od 10 sati otvara tri vinomata – na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini, na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku te na Trgu Gospe Kunagorske u Pregradi i to uz besplatnu degustaciju.

– Kad sam vidio na koji način svoje proizvode prodaju proizvođači mlijeka i jaja, došao sam na ideju da bih i ja na isti način mogao prodavati i svoje vino. Od lanjske berbe u zalihi imam skoro 20 tisuća litara vina, a kako mi blizina slovenskog tržišta drastično ruši cijenu, jer tamo je cijena jedan euro po litri, odlučio sam investirati u ova tri vinomata. Svaki od njih stoji me oko dvije tisuće eura i mislim da ću investiciju otplatiti već u prve dvije godine. Bude li se posao pokazao dobrim, vinomate će postaviti i u drugim zagorskim gradovima i općinama, a pregovaram i s gradonačelnikom Bandićem da ih postavim i na području Grada Zagreba – rekao je Darko Hajduk koji je jučer uz simboličnu cijenu od pet kuna po litri promovirao svoj vinomat i točio ga u svom vinotočju u Desiniću. Na vinomatima će Zagorci moći točiti vino u čaše ili boce od dva decilitra do dvije litre. Cijena litre vina bit će 12 kuna. Vinomat će primati kovanice od 0,50, kunu, dvije i pet kuna.

Pijenje u gostioni – luksuz

– Ideja je odlična. Budući da se u 20 sati zatvaraju svi dućani, a kupnja pića u gostionicama u ovo vrijeme recesije i krize postala nam je luksuz, drago nam je što ćemo jeftinije piće od sada moći nabaviti na vinomatima. Zna biti dosta neugodno kad ti navečer navrate gosti, a ti ih nemaš s čime ponuditi. Vinomati su pun pogodak – rekao nam je Vinko Lagvić.

Inače, ideju direktne povezanosti proizvođača i potrošača, rekao je prilikom posjeta Krapini koordinator projekata u EU Hans Lügner, podržavaju i u EU.

– Ovakve inicijative svakako su dobrodošle i pozivamo sve koje imaju inovativne ideje, da slične projekte prijave i na natječaje strukturnih fondova EU – rekao je Lügner.

>> U Varaždinu u rad pušten prvi jajomat u Hrvatskoj

Komentara 12

KA
kafka
09:29 01.04.2014.

1. april (hrv. travanj) . Sretno!

DR
dragica949
09:58 01.04.2014.

Zagorci moji, sretan Vam 1.apriiil/travanj/.

ZE
Zeljac71
09:42 01.04.2014.

Vinko Lagvić? ma ajde molim vas nigdje ikakvih informacija, ni na stranicama gradova, ni o Darku Hajduku, osim prazne facebook stranice koju kakva je napraviš za 5 minuta 1. Aprilili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije