Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Britanku

Zadarski sud pustio na slobodu osumnjičenog za silovanje maloljetnice. Pokušao ju je ubaciti u prtljažnik?

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
10.10.2022.
u 15:01

Obrana je navela kako tu nema ni „p" od pokušaja silovanja, već bi se eventualno moglo raditi o puno blažem kaznenom djelu bludnih radnji u pokušaju.

Iz istražnog zatvora u Zadru nedavno je na slobodu pušten 42-godišnji zadarski taksist kojeg je 17-godišnja Britanka optužila za pokušaj silovanja. Naime, kako navodi lokalni portal 057-info maloljetnicu i njezine vršnjake, mladića i djevojku iz Velike Britanije, 42-godišnjak je 30. kolovoza oko 2 sata u noći dovezao iz centra grada do Obale kneza Trpimira u Zadru.

Nakon što su svi izašli iz taksija, 42-godišnjak je 17-godišnjakinju pozvao da se vrati kako bi joj vratio dio isplaćenog novca. Optužnicom, podignutom niti mjesec dana od spornog događaja, tereti ga se da ju je snažno privukao sebi i počeo skidati i dirati po tijelu, dok se ona pokušavala oduprijeti tako da ga je odgurivala govoreći mu više puta „ne".

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tereti 42-godišnjaka da ju je, unatoč tome, obuhvatio rukama oko nogu i odnio do prtljažnika pokušavajući je ubaciti unutra, međutim kako je maloljetnica vrištala, u njegovoj nakani spriječio ju je njezin prijatelj, koji se vratio do auta i razdvojio ih. Taksist je ubrzo završio u istražnom zatvoru iz kojeg su ga posljednjeg dana rujna izbavili njegovi odvjetnici, Ivan Bitanga i Dan Marinović.

Obrana je navela kako tu nema ni „p" od pokušaja silovanja, već bi se eventualno moglo raditi o puno blažem kaznenom djelu bludnih radnji u pokušaju. Međutim, obrana tvrdi kako ni to djelo nije ostvareno, a u prilog tome navode kako svjedok nema nikakvih neposrednih saznanja o događaju, te da je 17-godišnjakinja sama izjavila kako ne bi podnijela nikakvu prijavu da nije bilo pritiska njezinih roditelja. Također, prilikom radnje prepoznavanja 42-godišnjaka nije izdvojila kao aktera. Njegova obrana navela je i kako se kazneno djelo silovanja nije moglo prostorno izvesti u skučenom portapaku manjeg vozila, u kojem ne može stati niti jedna osoba, kao i to da nije objektivno da bi se pokušalo izvesti pred svjedocima, udaljenima svega nekoliko metara. U sklopu istrage provedeno je i psihijatrijsko vještačenje 42-godišnjaka kod kojeg nije utvrđena seksualna aberacija (zastranjenje) patološke razine, pa obrana ističe kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Optužnica protiv mene nije osnovana jer ja ovo djelo nisam počinio. Imam izvanbračnu suprugu s kojom živim više od dvije godine, trenutno sam zaposlen kao vozač taksija i to uglavnom radim sezonu, a sezona još uvijek traje, pa iz svega navedenog molim da mi se ukine istražni zatvor, naveo je zadarski taksist čiju je molbu Županijski sud u Zadru prihvatio te ga isti dan, 30. rujna, pustio na slobodu, uz obvezu redovitog javljanja policiji - naveli su iz 057.

Odgovor Županijskog suda

Glasnogovornica zadarskog suda Sandra Radanović na upit za komentar slučaja odgovorila je: Vezano za Vaš upit obaviještavam Vas kako  je u tijeku postupak radi potvrđivanja optužnice. Optužnica je dostavljena na odgovor okrivljeniku i branitelju, nakon čega će biti zakazana sjednica optuženog vijeća. Ujedno je protiv okrivljenika ukinut istraži zatvor, te mu je izrečena mjera opreza obveznog javljanja PU zadarskoj. Ukoliko optužnica bude potvrđena, provest će se kazneni postupak radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za kazneno djelo, a time i same kaznene odgovornosti okrivljenika.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
15:05 10.10.2022.

ne znam tko je u ovom slučaju ljigaviji, taxist, njegovi odvjetnici ili sudac....uostalnom , nema tu ničega, sve je bilo samo u POKUŠAJU, jer ako je u pokušaju nije se dogodilo pa je to još jedno rukovanje. fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije