Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zadarski srednjoškolci prosvjedovali protiv državne mature

25.11.2008.
u 10:41

Više od stotinu učenika trećih razreda zadarskih srednjih škola, i to obrtničke škole, strukovne, ekonomsko-birotehničke i trgovačke, tehničke i pomorske škole prosvjedovalo je jutros na središnjemu zadarskom Narodnom trgu u povodu uvođenja državne mature. Kako su nam rekli učenici, zbog uvođenja mature oni počevši od drugog polugodišta ove školske godine moraju dopunjavati svoj nastavni program iz matematike te hrvatskog i engleskog jezika svake subote kako bi u lipnju 2010. bili spremni za polaganje državne mature.

Izvjesili su transparente "Mi smo strukovna, a ne gimnazija", "Država = banana", "I mi imamo svoja prava, Primorče", "Jedino što ste nam dali su praznici, i to nam hoćete uzeti", i "Primorče, nauči ti 151 lekciju iz matematike u godinu dana".

Pedesetak učenika strukovnih škola prosvjedovalo u Zagrebu
Pedesetak učenika zagrebačkim strukovnih i umjetničkih škola prosvjedovalo je danas ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, od kojih je dio tražio odgodu i prilagodbu državne mature strukovnim i umjetničkim programima, a drugi dio bolju organizaciju mature.

Inače stotinjak učenika okupilo se u 10 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, nakon čega su se uputili prema Ministarstvu znanosti, ali su, umjesto na novu adresu prosvjetnih vlasti, došli ispred bivše zgrade na Trgu hrvatskih velikana.

Na kraju su pješice ipak stigli na Svetice, gdje su ispred zgrade Ministarstva izvikivali: "Dolje matura" i "Primorac, javi se". Budući da ih nitko iz Ministarstva nije primio, učenici su nakon nekog vremena otišli.

(G. Ši., Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije