Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilna kiša

FOTO/VIDEO Zadarske ulice poplavljene, auti zapeli u vodi: 'Toliko oborina inače padne u mjesec dana'

Zbog jakih kiša potopljene zadarske ulice
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
21.11.2023.
u 09:48

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi dijelovi grada, automobili su ostali zarobljeni na prometnicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija

Potop u Zadru uslijed jutrošnjeg nevremena prouzročio je niz problema u prometu, ali i na nizu objekata. Poplavila je Poliklinika, zatvoreno je poplavljeno plivalište na Višnjiku… U samo sat vremena od sedam do 8.15 sati palo je 50 litara kiše po četvornom metru. Gradski sustav odvodnje opet je zakazao, izletjeli su šahtovi, pa su mnogi automobili zapeli u poplavi, i dogodio se pravi kolaps prometa uslijed kvarova na automobilima.

O kakvom je opasnom kaosu uslijed nevremena bilo riječ najbolje pokazuje video kojeg je podijelio vijećnik zadarskog HSP-a Mate Lukić, kojem je u auto prodrla voda i to dok je vozio dijete. Sve se dogodilo na novoizgrađenom raskrižju, a slično je bilo u cijelom Zadru.

U samo sat vremena u Zadru je palo 50 litara kiše po četvornome metru i poplavilo mnoge dijelove grada, rekla je Hini dežurna meteorologinja Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović.

"U izvanrednom mjerenju zabilježili smo 50 litara kiše po četvornome metru između 7 i 8 sati. Toliko oborina inače u ovo doba godine padne u mjesec dana", dodala je meteorologinja Vidović.

GALERIJA Zbog jakih kiša potopljene zadarske ulice

Zbog jakih kiša potopljene zadarske ulice
1/6

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi dijelovi grada, automobili su ostali zarobljeni na prometnicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija. Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata.

"Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rješavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna postrojba", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić. Operativno-komunikacijski centar PU zadarske nije dobio dojave o težim prometnim nesrećama.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorio je na platformi X na jače pljuskove praćene grmljavinom na širem zadarskom području. "U protekla 24 h već je mjestimice pala veća količina kiše. U nastavku dana treba računati i dalje na mjestimice obilnu kišu pa i jače pljuskove te jačanje bure", ističe DHMZ. 

U Hrvatskoj je vrijeme još uvijek relativno toplije za ovo doba godina, no sve bliže nam je i prvo osjetnije zahladnjenje ove jeseni. Tijekom utorka diljem zemlje bit će pretežno oblačno s kišom. Moguća je i obilna kiša, pogotovo na Jadranu i područjima uz Jadran gdje su lokalno mogući i snažni pljuskovi s grmljavinom, javlja DHMZ. U najvišem gorju mogući su susnježica i snijeg. 

Poslijepodne se na sjevernom Jadranu i sjeveru Hrvatske očekuje prestanak kiše. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, ponegdje na udare i jak. Na Jadranu umjereno i jako, lokalno i olujno jugo te jugozapadnjak. Zatim bura, ponajprije na sjevernom dijelu, a poslijepodne i u Dalmaciji, navečer u jačanju. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 5 do 10°C, a na Jadranu između 12 i 18°C, objavljuje DHMZ u svojoj prognozi za utorak. 

Komentara 1

DE
Dex
11:07 21.11.2023.

desi se kad izbetoniraš pola grada pa voda ne može nikamo otići nego na najnižu točku .......... smetaju ti zelene površine jer svoj komad željeza i plastike nemaš gdje parkirati pa ti onda smeta taj komad betona jer ne možee upit vodu ali zato upije enormnu količinu topline tokom ljeta pa .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije