Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK BROJ ZARAŽENIH

Zadarska županija postrožila mjere: Obavezne maske na otvorenom, rad ugostiteljskih objekata ograničen do 22 sata

Zatvoreni ugostiteljski objekti nisu spriječili Zadrane u ispijanju kave
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
06.04.2021.
u 15:14

Posjete korisnicima doma neće biti dopuštene, a svi korisnici koji će htjeti ići u vanjske prostore doma, morat će nositi masku

Stožer civilne zaštite zbog velikog broja zaraženih COVID-om 19 donio je odluku kojom će od sutra obavezne maske biti obavezne na otvorenim prostorima, a prodaja alkohola i rad ugostiteljskih objekata ograničit će se do 20 sati.

Navede mjere dio su prijedloga zadarskog Stožera, a stupaju na snagu od srijede, 7. travnja. Obavezno nošenje maski biti će na svim otvorenim prostorima gdje se očekuje veći broj ljudi, a to se prvenstveno odnosi na tržnice, prostore oko trgovačkih centara i ispred vjerskih objekata.

Osim toga, ugostiteljski objekti i casina moći će i dalje nastaviti s radom, no kraće u odnosu na prije - od 6 do 20 sati. Prodaja alkohola poslije 20 sati također će biti zabranjena.

Posjete korisnicima doma neće biti dopuštene, a svi korisnici koji će htjeti ići u vanjske prostore doma, morat će nositi masku. Izlazak iz doma bit će omogućen isključivo onim korisnicima koji su preboljeli COVID-19 u zadnjih 90 dana ili su se unutar zadnja dva tjedna cijepili drugom dozom cjepiva.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata na području Zadarske županije broj novozaraženih osoba je 50, a dvoje ljudi je preminulo.

Odluka Stožera civilne zaštite Zadarske županije

Gospodin Krsto danas se cijepio na Velesajmu: "Sve je uredu. Prijavio sam se prije desetak dana"

Komentara 3

US
Usputni
00:20 07.04.2021.

Bravo za zadarski stožer! Ovako se privlače turisti! Koji turist još ne bi poželio na +35 nositi brnjicu na licu?!!

SI
sisavac
09:55 07.04.2021.

nošenje maski na otvorenom nema smisla. vodeći stručnjaci javno izjavljuju da maske na otvorenom ne znače ništa, mogućnost zaraze je 100 do 1000 puta manja na otvorenom, nego u zatvorenim prostorima. ovo je sve luđe, tjeraju nas da budemo sve više u zatvorenim prostorima, gdje je najveća mogućnost zaraze, brane nam druženja vani, na otvorenom, gdje su opasnosti skoro nikakve. nakon ove ludorije, za koju godinu, budemo mi počeli rezati sredstva za medicinare, njima 20% svih naših prihoda nije dovoljno da nešto prouče i nauče, nisu se makli od propisivanja tableta, što znači da nam je ulaganje propalo. sve više plaćamo, sve manje dobivamo, jer sav novac ide na njihove plaće. žena u bolnicu nosi sa sobom toaletni papir, ispod kreveta nije prašina obrisana tjedan dana. čak ni u rodilištu! o čemu govorimo? da se oni pretrgli od napora? ne rade 3 sata dnevno, njih 98%. ova korona ih je prokazala. neće više dobiti priliku nas vući za nos. ni političari. slijedi reset, nešto smo svi zajedno naučili. svatko nek štiti sebe, kao i do sada. kolektivne mjere ne znače ništa, osim što nas ograničavaju u životu. statistički, umrijet će oni koji i inače umiru, najslabiji. to je klasičan prirodni tijek, odabir. opet pomažemo slabijima i slabije gene širimo. ljudska vrsta je osuđena na propast, priroda ipak sama regulira takve stvari. korona.. nakon broja 19 dolazi 20. što ono bi sa ovih prije 18?

VL
_________
17:14 06.04.2021.

Maske, a? Ministar zdravstva Vili Beroš, krajem ožujka 2020.: "Ovaj virus je izrazito mali, a pitanje je kolike su pore od kojih je maska sačinjena. Pitanje je djeluju li te maske uopće." A na pitanje zašto nošenje maski nije obavezno za sve, odgovara: "Zato što se nošenje maski nije pokazalo posebno protektivnim. Da jest, svi bi nosili maske i nitko ne bi bio zaražen."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije