Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka o pritvoru

Zabranili ubojici Breiviku da pročita govor u sudnici

'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse i
Foto: 'SCANPIX NORWAY'
1/5
14.11.2011.
u 10:22

Masovni je ubojica o sebi govorio kao o "zapovjedniku vitezova templara", a nije mu dopušteno da pročita svoj govor.

Anders Behring Breivik, kojeg se optužuje za ubojstva 77 ljudi u Norveškoj, u ponedjeljak se prvi put osobno pojavio na sudu, prenosi CNN. Sud je odlučio da će Breivik i dalje ostati u pritvoru sljedećih 12 tjedana, ali u boljim uvjetima.

Breiviku nije dopušteno pročitati  ranije pripremljen govor, a sud ga je nekoliko puta prekinuo dok je o sebi govorio kao o "zapovjedniku vitezova templara". Rekao je da  ne priznaje sud kao što ne priznaje ni multikulturalno društvo kojega je sud dio, a naglasio je i kako smatra da su njegovi zločini bili nužni da bi se Europa spasila od muslimana i multikulturalizma, prenosi BBC.

Do sada su sva saslušanja bila zatvorena za javnost, no danas su obitelji poginulih i preživjeli prvi put uživo mogli vidjeti čovjeka koji je u srpnju u jednom danu u Oslu ubio osmero ljudi, a na otoku Utoyi još 69. Na otoku se u to vrijeme održavao kamp mladih članova Radničke stranke, s čijom se politikom Breivik, desni ekstremist, nije slagao.

Komentara 56

ST
Startrack
12:20 15.11.2011.

Njemacka nacija se moze degenerisati samo ako se mjesa sa Turcima, crncima i takvima. Bogu hvala Njemci znaju to dobro, netreba ih poducavat.

PH
Prometej.hr
16:54 14.11.2011.

Slavenski narodi nemaju nista zajednicko s tim ubojicom. On je produkt propagande VOA Voice of America.

OB
-obrisani-
20:01 14.11.2011.

Umjesto brisanja VL bi morao dozvoliti navodjenje linkova ako su u skladu sa temom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije