Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uprava

Zabočka gradska uprava idući tjedan seli u City centar

'                               '
''
24.09.2010.
u 16:10

Grad Zabok kupio je u City centru 630 kvadrata na dvije etaže, no ni time nisu riješili probleme s prostorom

Sljedeći četvrtak, 30. rujna, počinje preseljenje zabočke gradske uprave u nove prostorije uređene u bivšoj zgradi ZIVT, a raditi gradska uprava opet počinje u ponedjeljak 4. listopada. Rekao je to članovima Gradskoga vijeća na 19. sjednici gradonačelnik Ivan Hanžek i najavio da je to posljednje okupljanje vijećnika u dvorani stare policije.

Tehnički pregled

– Sutra je tehnički pregled prostorija i nema prepreka za useljenje u novi prostor jer su i svi odnosi formalno riješeni predugovorom o kupnji, koji je potpisan 13. travnja. Prvo će se odraditi informatičko preseljenje, a potom i fizičko – rekao je gradonačelnik vijećnicima.

Rok za potpisivanje konačnog ugovora o kupnji s Poduzetništvom Tomek, čiji su tekst članovi Gradskoga vijeća prihvatili na sjednici, jest 1. listopada. Grad je već uplatio 25 posto ugovorene cijene, a ostatak će se uplaćivati u ratama, kako je i predviđeno ugovorom.

Rješava se više problema

Preseljenjem će se istodobno riješiti nekoliko problema. Gradska uprava dobit će primjeren prostor ukupne površine 630 četvornih metara na prvome i drugome katu obnovljene zgrade u City centru za potrebe poslovanja predstavničkoga i izvršnog tijela te upravnih tijela Grada Zaboka.

Korisnici se pak više neće morati penjati stubama na brijeg do Prpićeve vile, a nova zgrada ima dizalo te prilaz bez arhitektonskih barijera. Županijske službe dobile su u Kumrovečkoj 6 veći prostor za svoje potrebe.

– Time se cjelokupan problem s prostorom u Zaboku ipak neće riješiti. Ostaje nam u zgradi suda neiskorišteni prostor. Grad za njega nije zainteresiran, a Županija pak nema novca, tako da ćemo se pokušati dogovoriti s Ministarstvom pravosuđa da ga preuzme za potrebe suda i Državnoga odvjetništva – najavio je Ivan Hanžek.

Tu je i stara zgrada policije kojoj treba obnoviti krov i urediti potkrovlje za potrebe udruga i političkih stranaka, a obnoviti treba i krovište iznad kinodvorane, koje je pokriveno salonitnim pločama. Budući da su tamo smještene županijske službe, taj će problem morati rješavati Županija.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
bigred1
12:09 25.09.2010.

drago mi je da nije srušena zgrada u kojoj sam radio 37 godina,a još mi je draže što je obnovljena i u funkciji.

HO
holling
23:43 26.09.2010.

Zašto javnost nije obaviještena o cijeni kupljenog prostora? Još jednom moram izraziti čuđenje da se uprava Grada seli u u zonu shoping mall-ova i time umjetno stvara novi centrar. Samo neznalice mogu projektirati budući centar na ovakav način. U normalnim zemljama su ti mall-ovi smješteni na periferiji grada, ali to čobani ovdje ne znaju jer nigdje bili nisu. Postavlja se još jedno važno pitanje da li je došlo do sukoba interesa i mutnih radnji kod prilagođavanja prostornog plana tzv. investitoru a, također poznatom čobanu Tomeku? Nemojte samo početi s pričom o revitalizaciji propalog ZIVT-a. Gdje je tu korist za većinu građana ili tzv. javni interes ( ne valjda samo u toj jednoj hali za klince ). Pitanje ravnopravnosti u pogledu dostupnosti poslovnih prostora radi naplate parkiranja na Blok kolodvoru, a nenaplate u tom budućem trgovačkom i svakom drugom centru. Mnogo pitanja se tu otvaraju. U pozadini svega su sirovine i njihov novac, nezainteresiranost naroda, neobrazovanost i neinformiranost ljudi. Ne mogu promijeniti ljude, moram promijeniti državu i otići. Neka vas i dalje seljoberi vuku za nos i kradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije