Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin kod D. Miholjca

Za ubojstvo prijatelja sjekirom osuđen na 15 godina zatvora

Jurica Đogaš
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
07.04.2016.
u 14:39

– On je alkoholičar i prijatelja je ubio teško pijan – istaknuo je sudac Darko Krušlin na izricanju presude za teško ubojstvo.

Zbog ubojstva prijatelja sjekirom i to, kako se tereti, na spavanju, na 15 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Jurica Đogaš (49) iz Krčenika kod Donjeg Miholjca. Zločin se dogodio lani u kolovozu, a obojica su imala više od tri promila alkohola u krvi. Sporno je bilo je li Patača u kobnom trenutku spavao. No, vještačenje je pokazalo kako nije bilo nikakvih obrambenih ozljeda. 

– On je alkoholičar i prijatelja je ubio teško pijan – istaknuo je sudac Darko Krušlin na izricanju presude za teško ubojstvo. Đogaš se mora i tri godine liječiti od alkoholizma. Pokojnog Pataču primio je u svoju kuću jer ovaj nije imao kamo, skupa su pili, a znali su se, rekli su svjedoci, tada i žestoko svađati.

– Brat mi je isto bio alkoholičar. Kao prvo, živio je dosta prljavim životom, iskreno govorim – kazao je na sudu pokojnikov brat Željko Patača. Kroz san je kobne noći, oko ponoći čuo Đogaša pod prozorom očeve sobe.

– Došao je ocu reći da se potukao s bratom te ga je udario dva puta sjekirom pa traži da probude mene kako bih ga odvezao u bolnicu. Otišao sam do kuće, već su bili stigle hitna pomoć i policija. Đogaš je stajao uz cestu, tražio je cigaretu od policajca i glasno rekao: “Ja sam ubojica” – ispričao je brat.

>> 'Da je policija odradila svoj posao, Stjepan ne bi ubio brata' 

>> Žrtvin brat: Na očevidu je od policajca tražio cigaretu i glasno rekao: 'Ja sam ubojica'

Komentara 3

BJ
Bjelovar112
15:40 07.04.2016.

svasta bio je pijan pa jesam li ga ja nalijevao ko ga tjera da pije ako se ne more kontrolirati

HY
Hygeia
16:26 07.04.2016.

Takvih pod alkoholom ima tu na svakom cosku

ST
strsljen2013
15:33 07.04.2016.

Imao je sreće što je sjekira bila tupa inače bi dobio više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije