Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.11.2013. u 14:00

Najava da će MOL prodati svoj udio u INI toliko je bila stvarna da je potisnula sve ostale teme u drugi plan, pa se čak i halabuka oko referenduma stišala do granice snošljivosti, premda je upravo jučer Sabor za njega digao ruku

Valjalo je sinoć skinuti kapu hrvatskim televizijama pred ozbiljnosti situacije, jer su na prvo mjesto u informativnim emisijama listom objavili odluku Mađara da prodaju svoj udio u INI. Tako je i referendum o definiciji obitelji u Ustavu, postao sekundarnom temom, a na prvo mjesto izbila je noćna mora hrvatskog političkog establishmenta, koji će svoju nesposobnost upravljanja državom i državnim resursima otkriti upravo u slučaju INE, čija je sudbina u ovome trenutku posve neizvjesna.

Da nitko nema pojma o tome što će biti s INOM najbolje se moglo vidjeti baš na malim ekranima, jer je pročitano tek nesuvislo sročeno priopćenje iz Vlade (pristiglo, gle čuda, upravo usred dnevnika), bez ikakve detaljne, dubinske i dalekosežne analize kamo će nas takav potez Mađara odvesti.
Stavivši tu informaciju na prvo mjesto, NovaTv ostala je bez svoje tradicionalno "prave robe" u 19,30 sati, kojom konkurira početku HTV-ova Dnevnika, pa je posegnula za čudom nad čudima koje je sletjelo u zagrebačku Zračnu luku, golemim Antonovim, najvećim avionom u svijetu. A sve u stilu bosanske šale, gdje spiker na aerodromu kaže: "Mole se građani da ne bacaju mrvice kruha na pistu, jer čelična ptica će da sleti sama!" Premda, šalu na stranu, čuditi se ima čemu, jer smo na HTV-u npr. doznali da transformator kojega se prevozi stoji 1,7 miiljuna kuna, dok je prijevoz 2,2 milijuna kuna. Tj. kako bi se reklo kroz već spomenutu bosansku prizmu - skuplja pita od tepsije!

Ipak, bilo je mjesta i za referendum, pa smo doznali da će Jadranka Kosor glasovati protiv. Sigurno bi bilo tako i dok je bila premijerka i ljubila kaptolske skute.

PLUS

Za gledatelje s crno-bijelim televizorima: Ministarstvo je zadovoljno produljenjem sezone ove godine. Strategija je uspjela - sunce je grijalo dulje od uobičajenog!

MINUS

Vijest MOL-a da će prodati svoj udio u Ini toliko je neke zbunila da su na NovojTV ispod mađarskog predstavnika napisali da je to naš ministar Ivan Vrdoljak.

Komentara 1

OG
Oger
10:14 10.11.2013.

Koji provincijalizam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije